Bakan açıkladı! İhtiyaç sahiplerine 273 milyon TL ödeme yapılacak!


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardım programı kapsamında yapılacak nakdi destek paketinin detaylarını açıkladı. Tüm detaylar bu haberimizde...

Bakanlık açıkladı! 2.7 milyon kişiye sosyal yardım ödemesi başlıyor

Yapılan atamalar sonucunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görevine başlamış olan yeni bakan Derya Yanık, açıklanan nakdi sosyal destek programıyla 2.7 milyon ihtiyaç sahibi vatandaşa yaklaşık 277 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapılacağını belirtti.

Şartlı eğitim, şartlı sağlık, çoklu doğum ve kronik hastalıklar dahilinde yapılan sosyal yardım ödemelerinin Mayıs ayını kapsayacağını da ifadelerine ekledi.


İhtiyaç sahiplerine sosyal destek ödemesi

Bakan Yanık, bahsedilen sosyal yardım programıyla çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocuklar, ilk ve orta öğretim çağında olan çocuklar, 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar;

hamile kadınların hamilelikleri, doğumları ve loğusalık dönemlerine destek sağlayabilmek için ihtiyaç sahibi olanlara 2 aylık periyotlarla nakdi yardım yapılacağını açıklayarak toplamda 2.7 milyon kişiye 273,4 milyon TL nakdi ödeme yapılacağını belirtti.


Kronik rahatsızlığı olanlara 3.3 milyon TL

Açıklanan sosyal yardım programıyla kronik hastalığı olanlara da bu kapsam da nakdi destek verileceğini açıklayan Yanık, " 2030 ihtiyaç sahibi kronik hastaya 3.3 milyon TL destekte bulunacağız" ifadelerine de açıklamaların da yer verdi.


Ödemeler ne zaman başlıyor?

Sosyal yardım ödemelerinin tarihleri hakkında da açıklama yapan Yanık, Kronik hastalık yardım ödemelerinin 25 Mayıs 2021 tarihiyle başladığını, program kapsamında yer alan diğer ödemelerin de 24-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacağını belirtti.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
derya yanık