İran'dan İsrail'i kızdıracak hamle!


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

İsrail ve Gazze arasında yapılan ateşkesten sonra sular yeni yeni durulmaya başlasa da çevre ülkelerden İsrail'e karşı olan tepkiler devam ediyor. Bu tepkilerden biri de İran'ın yaptığı son hamle oldu. Detaylar bu haberimizde...

İran hükümeti, geçtiğimiz günlerde 2 bin kilometre menzili olan yeni SİHA'sını tanıttı.

Yeni SİHA'nın 13 bomba taşıyabildiğini ve yaklaşık 35 saat kadar havada kalabildiğini duyuran İran, asıl bombayı SİHA'ya koydukları ismi söyledikten sonra patlattı.

Yeni SİHA'larının ismini Gazze koyduklarını açıklayan yetkililer, 'Siyonistlerin işgaline karşı duranların onuru için' bu ismi verdiklerini açıkladı. İran hükümeti tanıtımını yaptığı yeni SİHA'sının 500 kilogram keşif ve iletişim ekipmanlarını da taşıyabilme kapasitesinin olduğunu belirtti. 35 saat boyunca gökyüzünde kalabilen SİHA, 13 bomba taşıyabiliyor.

Devrim Muhafızları'nın başkanı  Hossein Salami yeni SİHA'nın adını Gazze olarak koyduklarını açıkladıktan sonra 500 kilometre menzili olan 'Kudüs' isimli radar sistemini de görücüye çıkarttı.


İsrail'in Saldırılarının Bilançosu Çok Ağır!

İsrail'in Gazze'ye 10 Mayıs tarihinde başlattığı saldırılar Hamas'la yapılan ateşkesle beraber 21 Mayıs'ta sonlandırılmıştı. Gazze'ye yapılan saldırılar sonucunda 248 Filistinli vatandaş hayatını kaybederken yaklaşık 120 bin kişi de sokakta kaldı.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
İsrail Gazze İran