İstanbul'da toplu ulaşıma zam geliyor


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İBB'nin yarın yapılacak UKOME toplantısında görüşeceği gündem maddeleri belli oldu. Gündemin 18'inci maddesinde yer alan "Toplu ulaşım ücretleri tarifesinin düzenlenmesi teklifi' kapsamında, İBB tarafından işletilen ulaşım hatlarına yüzde 13 zam yapı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu taşıma ücretlerinde ocak ayında yapılan %18'lik zammın ardından bir kez daha değişikliğe gitmeyi planlıyor. Yarın Zeytinburnu'ndaki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenecek UKOME toplantısının gündemi netleşirken, toplantıda toplu taşıma ücretlerinin düzenlenmesine yönelik bir teklifin de ele alınacağı öğrenildi.

İSTANBULKART TAM BİLET ÜCRETİ 20 LİRAYI AŞACAK
Sunulacak %13'lük zam teklifinin kabul edilmesi durumunda, halihazırda metro ve otobüslerde 17.70 TL olan İstanbulkart tam bilet ücreti 20 liraya yükselecek. Bu artış, İstanbulluların ulaşım giderlerini daha da artıracak ve ekonomik olarak zorluklar yaşayabilecekleri bir durum yaratacak.

ADALAR'DAKİ ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GELECEĞİ TARTIŞILACAK
Toplantının gündeminde, kamuoyunda uzun süredir tartışmalara neden olan Adalar'da bulunan elektrikli araçlar da yer alıyor. Adalılar tarafından "azmanbüs" olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin geleceğine ilişkin UKOME toplantısında yeni bir adım atılması ve bu araçların kullanımı konusunda bir karar verilmesi bekleniyor. Bu karar, Adalar'ın doğal güzelliğini ve sakinliğini korumak için önemli bir adım olabilir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

İBB toplu taşıma UKOME