İstanbulda beklenen kar yağışı yeniden başladı


Google News

Yayınlama: 5 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde ve Anadolu Yakası'nın kimi ilçelerinde beklenen kar yağışı yeniden başladı

Avrupa Yakası'nın istanbul Boğazı'na komşu ilçelerinde kar yağışı etkisini artırırken, yağış  sebebiyle  yöre beyaza büründü.

Kar yağışının kentin Anadolu Yakası'nda ise üsküdar, ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde  kuvvetli olmaya başladığı dikkati çekti.

Vatandaşlar kar manzarasında  resim çekmek için telefonlarına sarıldı. 


Ekipler kara hazır

 Diğer taraftan istanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kar küreme ve tuzlama araçlarının kentin  ehemmiyetli noktalarında hazır bekletildiği,  kimi kavşak noktalara ise tuz bırakıldığı gözlendi.

Salı akşam saatlerine kadar aralıklarla  kuvvetli olması  beklenmekte olan kar yağışı  sebebiyle  cenup kıyılarında 2-5 santimetre, kuzey ve iç kesimlerde 5-15 santimetre arasında kar yüksekliği beklenirken, istanbul Büyükşehir Belediyesi 7 bin 83 personel, bin 357 araç, köy yolları için 147 traktör, metrobüs güzergahında 33 kışla mücadele aracını karla mücadele için hazır bekletiyor.


AKOM duyurmuştu

istanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), soğuk havanın çarşamba günü  sabahleyin saatlerine kadar  kuvvetli olacağını, yağışların ise bu gece yarısından itibaren kuzey bölgelerden başlayarak  vilayet genelinde kar şeklinde süreceğini duyurmuştu.

 Okulların tatil olup olmayacağını konusu ile ilgili ise İstanbul Valiliği'nden henüz bir açıklama yapılmadı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

istanbul Hava Hava Durumu Kar