Kabine toplantısı ne zaman, hangi gün yapılacak?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan yeni kabine toplantısının programdaki yoğunluk sebebiyle daha erken tarihte yapılması kararı alındı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı iki haftada bir düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Ancak yapılacak olan kabine toplantısının tarihi zirve dolayısıyla erkene alındı.

Peki önümüzdeki Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gidecek. Bu nedenle iki haftada bir gerçekleştirilen kabine toplantısının tarihi bu hafta daha erken bir tarihe alındı. Toplantının 10 Haziran Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 10 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yine en önemli gündem konusu koronavirüsle mücadele kapsamında salgının seyri olacak. Toplantıda, Covid-19'la mücadele kapsamında kademeli normalleşmeye geçilmesinin ardından vaka ve vefat sayılarının seyri, aşılama sürecindeki son durum ve  yerli aşı çalışmaları ele alınacak. Ekonomik gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, NATO Zirvesi öncesi dış politikaya ilişkin de değerlendirmeler yapılacağı öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO Karargahı'nda 14 Haziran'da gerçekleştirilecek NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
cumhurbaşkanı erdoğan kabine toplantısı nato normalleşme