Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta yapılacak?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

1 Haziran itibariyle yeni normalleşme planlarının yapılacağı kabine toplantısı bugün yapılacak. Pek çok kısıtlamanın gevşetileceği beklenen kabine toplantısı heyecanla bekleniyor...

Koronavirüs salgını nedeniyle 17 günlük tam kapanma döneminden sonra kademeli normalleşme süreci başlamıştı. Yasakların kademeli olarak gevşetilmesiyle başlayan süreç bugün sona eriyor. Gözler bugün yapılacak olan kabine toplantısında.

Bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısında 1 Haziran'dan itibaren koronavirüsle mücadele kapsamında neler yapılacağı, hangi yolun izleneceği belirlenecek. Günlük vaka sayılarının 10 binin altına düşmesi, vatandaşlara tam açılma konusunda da ümit veriyor. Sonuçları heyecanla beklenen kabine toplantısı bugün yapılacak.

Bugün gerçekleşecek olan kabine toplantısında, 1 Haziran'dan itibaren restoran ve kafelerin açılması, düğünlerin yapılabilmesi ve sokağa çıkma yasağı saatlerinin esnetilmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde saat 15.00'te Beştepe'de bir araya gelecek Kabine'nin gündem maddesini yine koronavirüsle mücadele programı ve 1 Haziran itibariyle yeni normalleşmenin yol haritası olacak.


Maske şartı da esnetiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz  günlerde yaptığı açıklamada, vaka sayıların düşüşüne paralel olarak 2 metrelik mesafe şartıyla maskelerin çıkartılabileceğini belirtmişti. Vaka sayılarının düşüşü yüzleri güldürürken, bugün ki kabine toplantısında park, bahçe ve açık alanlarda mesafe şartıyla maskesiz dolaşmaya izin verilebileceği bekleniyor.


Düğünler yapılacak

Kabine toplantısından sonra yaz sezonun başlamasıyla bazı kısıtlamaların esnetilmesi bekleniyor. Bununla beraber yaz sezonunu başlamasına eş olarak düğünlerin de kademeli olarak yapılabileceği kararı heyecanla bekleniyor. Buna göre düğünlere açık alanda, sınırlı kişi sayısı ve tedbirli şekilde izin verilmesi de konuşulanlar arasında yer alıyor.


Yaz sezonunda, okullarda telafi dersleri yapılacak

Kabine toplantısında, uzun zamandır uzaktan eğitime devam eden okulların durumu da görüşülecek. Ziya Selçuk'un da toplantıya katılacak olması binlerce öğrenci ve veliyi meraklandırıyor. Alınacak normalleşme kararına göre Ağustos ayında telafi dersleri yapılabilir. Telafi derslerinin ne kadar süreceği ve yüz yüze eğitimin hangi şartlarda yapılacağı da detaylarıyla bugün ki kabine toplantısında konuşulacak.


Sokağa çıkma yasağı saatleri değişecek

Hafta içi her akşam saat 21:00'da başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının da kabine toplantısında esnetilmesi bekleniyor. Bilim Kurulu'nun tavsiyesi üzerine sokağa çıkma yasağı saati, 24:00'te başlayabilir ya da bu kısıtlama tamamen kaldırılabilir. Bununla beraber hafta sonu tüm gün sokağa çıkma kısıtlamasının da kaldırılabileceği bugün konuşulacak önemli konular arasında yer alıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklama Yapacak

Kabine toplantısı tamamlandıktan sonra, pandemi dönemi boyunca yapılığı gibi yine alınan kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. Kabine toplantısının ne kadar süreceği belli olmamakla beraber, toplantı tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları Millete Sesleniş konuşmasıyla halka açıklayacak.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
kabine toplantısı cumhurbaşkanı erdoğan koronavirüs