Kış lastiği takmayan sürücüler yanacak: Son tarih 1 Aralık...


Google News

Yayınlama: 5 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "kış lastiği zorunlu mu?" "kış lastiği ne zaman takılır?" gibi kış lastiği takmanın önem arzettiği bir çok konuya değindi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlar için 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği takma mecburiyetinin başlayacağını ifade etti. 

Bunun yanında Bendevi Palandöken "kış lastiği zorunlu mu?" "kış lastiği ne zaman takılır?" gibi kış lastiği takmanın önem arzettiği bir çok konuya da değindi.

Kış lastiği ne zaman takılmalı?

Bendevi Palandöken yapmış olduğu açıklamada ayrıca "Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde vatandaşlarımız 1 Aralık'ı beklemeden araçlarına kış lastiğini taktırmalı."  şeklinde konuştu.

Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, ülke genelinde hava sıcaklıklarının git gide düşeceğine de işaret etti.

Ticari araçlar için son tarih 1 Aralık

Ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğunun 1 Aralık itibarıyla ülke genelinde başlayacağını  hatırlatan Palandöken, özel araç sürücülerinin de araçlarına bu lastiklerden taktırmasının  ehemmiyetli olduğunu  aktardı.

Geçen  sene uygulamanın  zaruri olduğu 5 ayda  gerçekleşen 127 bin 283 trafik kazasında 81 bin 511 kişinin yaralandığını, 952 kişinin de hayatını kaybettiğini  vurgulayan Palandöken, açıklamasına şu şekilde devam etti:

Kış lastiği takmayan sürücüler için trafik cezaları can yakacak

"Ticari araçlar için  zaruri olan kış lastiği özel araçlara da takılmalı. Hava sıcaklıklarının 7 derecenin altına düştüğü yerlerde vatandaşlarımız 1 Aralık tarihini beklemeksizin araçlarına kış lastiğini taktırmalı. Şu an tatbik edilen para cezası 715 lira. Ceza tutarı 1 Ocak'tan itibaren  yeni baştan değerleme oranında artacak. 1 Ocak-1 Nisan arasında yeni ceza tutarı uygulanacak. Aşırı yoğunluk yaşanmaması için vatandaşlarımız şimdiden kış lastiğini taktırmalı. Araçların kışlık bakımları yapılmalı. Aracın kışa hazırlığı  sıkıntı gibi görülmemeli."

 


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kış lastiği