KPSS tercihleri ne zaman? KPSS tercihleri için tarih belli oldu mu?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen KPSS adayları sınavla beraber tercih dönemini de heyecanla bekliyor. 2021 yılında KPSS tercihleri ne zaman yapılacak sorusu birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte 2021 KPSS tercih tarihleri!

Devlet memuru olmak isteyen pek çok KPSS adayı sınav sürecinden sonra tercih dönemini hesaplıyor. KPSS tarihlerinden sonra KPSS tercih tarihleri de belli oldu. Tüm detaylar haberimizde...


KPSS tercihleri ne zaman? 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu sene gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) merkezi yerleştirme takvimine ilişkin duyurular yaptı.

Bakan Selçuk, “Adaylar, KPSS-2021/1 Merkezi Yerleştirmeleri için 1-8 Temmuz, KPSS-2021/2 Merkezi Yerleştirmeleri için 22-29 Aralık tarihleri arasında tercih yapabilecek” dedi.

Bakan Selçuk, KPSS Merkezi Yerleştirme işlemlerinin “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kuralları kapsamında yapıldığını açıkladı.

Bu konu dahilinde, kamu kurumları yerleştirme tercihlerini ilk yerleştirme için 5 Nisan-28 Mayıs, ikinci yerleştirme için 4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Kamu e-Uygulama sisteminden açıklayacak.

Aday tercihleri de ÖSYM tarafından 1-8 Temmuz ve 22-29 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

KPSS tercih tarihleri belirlendi. KPSS-2021/1 merkezi yerleştirmeleri için 1-8 Temmuz, KPSS-2021/2 merkezi yerleştirmeleri için 22-29 Aralık'ta tercihler yapılacak.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Lise KPSS Tercih KPSS Tercih Sınav ÖSYM