Lokanta, restoran ve kafeler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Lokanta, restoran ve kafelerin mesai saatleri kademeli normalleşme süreci ile değiştirildi. Peki lokanta, restoran ve kafeler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Lokanta, restoran ve kafeler saat kaçta açılıp, saat kaçta kapanacak? 

Mekanların çalışma saatleri belirlendi!

Lokanta, restoran ve kafelerin mesai saatleri kademeli normalleşme süreci ile değiştirildi. 

Kabine toplantısında alınan kararlarla çok yüksek riskli şehirler haricinde restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri belirtilmiş olan saatler arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet vermeye başladı.

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile iş yerlerinin mesai saatlerindeki değişiklikleri paylaştı.

Peki, lokanta, restoran ve kafeler saat kaçta kapanacak? İşte cevaplar...


Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri, çok yüksek riskli şehirler haricinde ülke genelinde hizmetlerini 07.00 ile 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle verebilecek.

Bu kapsamda Ankara, İstanbul ve İzmir'de bu iş yerlerinin tümü belirtilen kurallar dahilinde çalışmaya başlayacak. İşte, konuyla ilgili detaylar...


İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "İşyerlerinin Çalışma Saatleri" kapsamlı genelge gönderdi. 

Sağlık Bakanlığının belirlediği kriterlere göre 4 farklı risk sınıfına(düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılan şehirler arasından düşük, orta ve yüksek risk sınıfına yer alan şehirlerde lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb. gibi yeme içme işletmeleriyle kıraathane ve çay bahçesi gibi işletmeler 07.00-19.00 saatleri arasında % 50 kapasite ile müşterilerine iş yerlerinde hizmet verebilecek şekilde düzenleme yapıldı.


Genelgede, bir süre önce açılış-kapanış saatleri belirlenen iş yerlerinin de (bakkal, market, manav, kasap, berber, kuaför ve güzellik salonu, terzi, ayakkabıcı vb.) açılış-kapanış saatlerinin düşük, orta ve yüksek risk grubundaki şehirlerde 07.00-20.00 saatleri arası olarak değiştirildi.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Restoran Kafe