Nimet Özdemir İYİ Parti'den istifa etti: 'Gönül bağımı kopardığım için...'


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İYİ Parti'de Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal ve İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ersagun Yücel'in ardından bir ayrılık haberi daha geldi. Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'de deprem! İstanbul milletvekili Nimet Özdemir, partiden istifa etti. Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna mücadele ettiğim İYİ Parti'den, gönül bağımı kopardığım için ayrılıyorum" dedi. Bu istifayla birlikte İYİ Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı 32'ye düşerken, bağımsız milletvekili sayısı 9'a yükseldi.

Özdemir, açıklamasında şunları söyledi:

"Kamuoyuna;

Siyasi hayatımın başlangıç noktası ve inandığım değerler uğruna büyük mücadele verdiğim İYİ Parti’den, gönül bağımı kopardığım için ayrılmış bulunmaktayım.

Bir vekil olarak, sadece beni seçenlerin değil, bütün Türkiye’nin vekili olduğumun bilincindeyim. Seçim kampanyamı, yetiştirme yurtlarından çıkan kız çocuklarımız, hem anne hem baba olmak zorunda kalan kadınlarımız, engellilerimiz ve sahipsiz hayvanlarımız için verdim ve bu vesileyle vekilliği kazandım.

Söz verdiğim dört başlık başta olmak üzere, vatandaşlarımızın sorunlarına çare olmak adına çalışmalarımı bağımsız bir milletvekili olarak devam ettireceğimden emin olabilirsiniz.

Benim için önemli olan, değerlerimden ve inançlarımdan vazgeçmeden bunları savunmaktır. Bundan sonraki vekillik hayatımda bu ilkeler doğrultusunda tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim ve beni destekleyenleri utandırmayacağım.

Saygılarımla."

Özdemir'in istifası, İYİ Parti'de yaşanan son dönemdeki istifalar zincirine bir yenisini daha ekledi ve partinin geleceği konusunda soru işaretleri yaratmaya devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.