Son Dakika: Rize'de Sel Felaketi: 5 Ölü, 3 Kayıp


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Rize'de meydana gelen sel felaketinde son dakika gelişmesi... 5 ölü ve 3 kayıp... Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Bakanlar bölgeye intikal etti.

Rize'de sağanak yağışın ardından sel ve heyelan meydana geldi. Rize'nin Muradiye ilçesinde heyelan nedeniyle çöken evin enkazında başlatılan arama kurtarma çalışmasında 5 kişinin cansız bedeni bulundu. Enkazla ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, 5 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin kayıp olduğu bildirilirken, onlarca kişinin de enkazdan yaralı olarak kurtarıldığı belirtildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Rize'de sel nedeniyle Kurum, Soylu ve Karaismailoğlu bölgeye gitti.

Rize, Erzurum, Samsun ve Ordu il AFAD ekiplerinin yanı sıra AKUT ve IDAK ekipleri de mahsur kalanları güvenli bölgelere tahliye etti.

Selden etkilenen vatandaşlar akrabalarının yanına ve misafirhanelere yerleştiriliyor.

Rize'de öğleden sonra başlayan sağanak yağış sonucu Çayeli ilçesine bağlı Madenli'nin Merkez Mahallesi'nde menfezler tıkandı.

Madenli'nin yanı sıra, yağışın etkili olduğu aynı ilçeye bağlı Büyükköy beldesinde ise İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Rize sel felaketi

Madenli Çayı'nın taşması nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda da ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Bazı bölgelerde büyük su birikintilerinin oluştuğu yolun bazı kesimlerinde selin taşıdığı taş, toprak ve tahta parçaları nedeniyle araçlar ilerleyemiyor.

Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerinde yolların kapandığına ve bazı vatandaşların mahsur kaldığına dair ihbar aldıklarını söyledi. Güneysu ilçesine bağlı Islahiye köyü ile Hemşin ilçesine bağlı Levent köyünde yağmurdan etkilenen bazı yollar, yer yer meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Güneysu Merkez Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu ilçe merkezini su bastı ve sel suları nedeniyle yaklaşık 10 araç hasar gördü. Güneysu Kaymakamı Arif Oltulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağmurun hafiflemesi üzerine ekiplerin çalışmaya başladığını söyledi. Ardeşen ilçesine bağlı Işıklı köyünde de tarım arazilerinde hasar meydana geldi.

Ekipler, yağışların devam ettiği bölgede yapılan bildirimler doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Şiddetli yağıştan etkilenen Pazar ilçesinde, sel nedeniyle bazı araçlar su altında kalırken, çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Bölgede devam eden yoğun yağış ve heyelan riski nedeniyle İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri iş makinelerini kullanamıyor.

Bölgede şiddetli yağışların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Rize sel