Tam kapanma sonrası kademeli açılma planları netleşiyor...


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

Tam kapanmanın son günlerinde kademeli normalleşme aşamaları masaya yatırıldı. Sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde...

17 günlük tam kapanmanın sonlarına doğru yaklaşırken beklenen normalleşme adımlarının ayrıntıları belirlenmeye başladı. Yapılan açıklamalarda günlük vaka sayılarının 10 binin altına düşmesi halinde kademeli olarak normalleşmeye geçileceği söylendi.

Kademeli açılmada öncelik küçük işletmeler açılması olacak. Ardından okullarda yüz yüze eğitim başlayacak. Düğünler, kutlamalar ve taziyeler için normalleşme adımları henüz masada değil.

17 günlük tam kapanma Ramazan Bayramı'ndan sonra bitiyor. Tam kapanma açıklamasında amaç günlük vaka sayılarının 5 binin altına indirilebilmesiydi.

Fakat ne yazık ki günlük koronavirüs tablolarında vakalar 13 bin civarında seyrediyor.

Doktorların analizlerine göre bu şekilde ilerlemeyle tam kapanmanın sonunda vaka sayıları maksimum 10 binin altına düşecek. Dolayısıyla durum böyle olunca normalleşmenin nasıl olacağı soru akıllarda yer etmeye başladı.

Tam kapanmanın son günlerine girdiğimizde istenilen vaka sayılarına ulaşılamaması normalleşmenin ağır bir şekilde ilerleyeceğinin de habercisi oluyor.

Tüm ülke için merak konusu olan açılma girişimleri ne zaman başlayacak henüz bilinmiyor.

Pek çok vatandaş 17 günlük tam kapanmadan sonra tam açılma olursa işlerin yine tersine döneceği konusunda da endişeli.


Kademeli Açılma Planları

Tam kapanma süresinin uzama ihtimalleri hala konuşulurken bu konuda henüz resmi bir açıklama olmadı.

Hükümetin kademeli normalleşme konusunda planlamalarının bu dönemde yoğunlaştığı biliniyor.

Kademeli açılma planlarında öncelik eğitim alanı. Okulların açılması ve sınavların yapılmasından sonra  kuaför-berber, AVM'ler ve küçük esnafın çalışmaya başlaması ihtimali değerlendiriliyor.

3. aşamada da  kafe ve restoranlar bazı sınırlandırmalarla açılabilir.


Tam Kapanma Üç Gün Uzayacak Mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tam kapanmanın 19 Mayıs'a dek uzayıp uzamayacağı sorusuna:

"Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" şeklinde cevap vermişlerdi. 

Fakat her ikisi de kapanmanın uzayabilme ihtimaline dair 19 Mayıs'ı da kapsayacak 3 günlük ek uzatma için gelecek bilgilere göre hareket edileceğini belirtti.



Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
Sokağa çıkma yasağı yasaklar Covid19 koronavirüs tam kapanma