TRT Yönetim Kurulu değişti. İşte yeni TRT Yönetim Kurulu üyeleri...


Google News

Yayınlama: 3 yıl önce

Son güncelleme: 3 yıl önce

Okuma süresi: 3 dakika

TRT Yönetim Kurulu, mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla değişti. İşte yeni TRT Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alan o isimler...

TRT'nin Yönetim Kurulu'nun ve yönetim yapısının değişmesine yönelik karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Görev süresi sona eren TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda TRT Genel Müdürü olan İbrahim Eren'in yerine Genel Müdürlük koltuğu için Mehmet Zahid Sobacı, Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğu için ise Ahmet Albayrak atandı. Listede en çok öne çıkan isimlerden biri ise Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Yönetim Kurulu üyeliğe getirildi. İşte Resmi Gazetede yayımlanan o karar:

TRT Yönetim Kurulu üyeleri

Yeni TRT Yönetim Kurulu üyeleri kimlerdir?

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan TRT’nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Atakan Yılmaz, Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Doç. Dr. Veysel Kurt.

Ahmet Albayrak kimdir?

Ahmet Albayrak, 2003 yılında Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden fakülte birincisi olarak mezun oldu. 2005 yılında yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında, 2008 yılında ise sanatta yeterliğini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Resim Anasanat dalında tamamladı.

Mehmet Zahid Sobacı kimdir?

TRT Genel Müdürlüğü'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, 2015-2018 yılları arasında SETA'da siyaset araştırmaları yönünde çeşitli çalışmalarda bulundu. 2018-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Sobacı, 2019-2021 yılları arasında da Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

Hilal Kaplan kimdir?

TRT'nin yenilenen Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alan ve sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri de Hilal Kaplan oldu. Hilal Kaplan Sabah Gazetesi ve Daily Sabah'ta köşe yazıları yazmaktaydı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Benzer İçerikler
TRT TRT Yönetim Kurulu Ahmet Albayrak Mehmet Zahid Sobacı Hilal Kaplan