Haniye'nin şehit edilmesini haberleştiren gazeteciler de şehit edildi


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Haber 7 - İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Şati Mülteci Kampı'nda seyir halindeki bir araca düzenlediği saldırı sonucu Al Jazeera muhabiri İsmail el-Gul ve kameraman Rami er-Rifi hayatını kaybetti.

Al Jazeera Arapça muhabiri İsmail el-Gul ve kameramanı Rami el-Rifi, İsrail işgal güçlerinin hava saldırısı sonucu katledildi. İkili, işgalci İsrail tarafından İran ziyareti sırasında suikast sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Gazze'deki yansımalarını cesurca haber yaparken saldırıya uğradı.

Gazze'deki Filistin hükümetinin Medya Ofisi, yazılı bir açıklama yaparak Al Jazeera muhabiri Gul ve kameraman Rifi'nin İsrail saldırısı sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazeteci sayısının 165'e yükseldiği ve uluslararası toplum ile kuruluşların, İsrail'in devam eden suçlarının uluslararası mahkemelerde soruşturulması ve Filistinli gazetecilere yönelik saldırıların durdurulması için İsrail'e baskı uygulaması gerektiği vurgulandı.

Öte yandan, gazeteci İsmail el-Gul'un, Sahil kampında Hamas lideri Haniye'nin evinin enkazı önünde çekilen son fotoğrafı ortaya çıktı. Bu fotoğraf, el-Gul'un İsrail saldırısı sonucu yaşamını yitirmeden önce çektiği son görüntülerden biri oldu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Haniye İsmail el-Gul DÜNYA Haberleri