İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu... Narkoçelik-28'de zehir tacirlerine ağır darbe: 2 ton uyuşturucu, 13 milyon kök kenevir...


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatı ve satışı yapanlara yönelik düzenlenen Narkoçelik-28 operasyonlarında 59 şüphelinin yakalandığını, 2 ton 294 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, il jandarma komutanlıklarının katılımıyla kapsamlı bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildiğini duyurdu.

Antalya, Ağrı, Diyarbakır, Edirne, Aydın, Erzurum, Hakkari, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Samsun, Aksaray, Sivas, Afyonkarahisar ve Tokat'ta düzenlenen operasyonlara 203 ekip ve 642 personel katıldı. Operasyonlarda hava araçları ve narkotik dedektör köpekleri de kullanıldı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyonlar sonucunda 59 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 40'ı tutuklanırken, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Aramalarda ise büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi: 2 ton 294 kilogram uyuşturucu madde, 13 milyon 623 bin 127 kök kenevir ve kök skunk, ve 2 milyon 2 bin 455 uyuşturucu hap.

Bakan Yerlikaya, açıklamasında kararlılık vurgusu yaptı: "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum."


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

polis uyuşturucu emniyet Narkoçelik