İlkay Gündoğan, Manchester City'e geri döndü! Barcelona'ya sitemkar veda...


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - Transferde adı Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılan İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrıldı ve Manchester City'e imza attı.

İlkay Gündoğan'ın Yeni Durağı Yine Manchester City !

Transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden İlkay Gündoğan, beklenmedik bir kararla Barcelona'dan ayrılıp eski takımı Manchester City 'e geri döndü. Galatasaray ve Fenerbahçe ile adı anılan yıldız oyuncu, İngiliz ekibiyle 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Gündoğan'dan Barcelona'ya Veda Mesajı

Sosyal medya hesaplarından bir veda mesajı yayınlayan Gündoğan, Barcelona'daki döneminin zorluğuna rağmen elinden gelenin en iyisini yaptığını belirtti. Yeni ve heyecan verici bir mücadele için geldiği Barcelona'da zor bir sezon geçirdiğini ifade eden Gündoğan, kulübe mali açıdan yardımcı olması nedeniyle ayrılığının daha az üzücü olduğunu söyledi.

Barcelona'da oynamanın her zaman hayali olduğunu vurgulayan yıldız oyuncu, bu deneyimin iniş çıkışlarla dolu olduğunu ancak inanılmaz olduğunu belirtti. Gündoğan, mesajında Barcelona taraftarlarına da seslenerek, bu büyük kulübün dünyanın en iyisi olmayı hak ettiğini dile getirdi.

Guardiola'dan Transfer Açıklaması

Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola ise, İlkay Gündoğan transferinin sürpriz ve beklenmedik olduğunu belirtti. Yıldız oyuncunun kendisini arayarak geri dönme şansı olup olmadığını sorduğunu söyleyen Guardiola, "Biz de hemen kabul ettik. Onun ne kadar kaliteli oyuncu olduğunu biliyoruz. Geçen sezon Barcelona'da iyi performans sergiledi. Geri döndüğü için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Gündoğan'ın emekli olmak veya eski güzel günleri hatırlamak için geri dönmediğini vurgulayan İspanyol teknik adam, "İlkay buraya emekli olmak ya da güzel anıları hatırlamak için gelmedi. Gelecekte güzel anılar oluşturmak için zamanımız olacak." diyerek sözlerine devam etti.

Orta sahadaki oyuncularını ve yeteneklerini çok sevdiğini belirten Guardiola, İlkay'ın istedikleri sistemde farklı rollerde oynayabilecek alternatifler sunduğunu söyledi. Gündoğan'ın zamana ihtiyacı olmadığını ve uluslararası izni alındığı takdirde Ipswich Town maçında forma giyebilecek durumda olduğunu da sözlerine ekledi.

İlkay Gündoğan, 2016-2023 yılları arasında Manchester City forması giymiş ve geçen sezon başında Barcelona'ya transfer olmuştu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ilkay gündoğan TRANSFER Manchester City BARCELONA GALATASARAY FENERBAHÇE