İngiltere'de aşırı sağcılar sığınmacıları yakmaya çalıştı


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Son güncelleme: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

İngiltere'nin Rotherham kentinde Müslüman ve göçmen karşıtı eylem düzenleyen aşırı sağcılar, düzensiz göçmenler ve sığınmacıların tutulduğu bir oteli ateşe vermeye çalıştı.

İngiltere'nin Rotherham kentinde, aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi (EDL) tarafından düzenlenen Müslüman ve göçmen karşıtı eylemler sırasında, yüzlerce kişi sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin tutulduğu bir otelin önünde toplanmıştır. Aşırı sağcılar ile polis arasında otel önünde arbede çıkmış, eylemciler otele taş ve şişe atmıştır. Sosyal medya görüntüleri, aşırı sağcı grupların otelin giriş katındaki camı kırarak binayı ateşe vermeye çalıştığını göstermektedir. Polis, saldırganları binadan uzaklaştırmakta zorluk yaşamış, aşırı sağcılar ise binaya yangın tüpleri ve sandalyeler atarak içerdekilerin çıkmasını engellemeye çalışmıştır.

Bu arada, Middlesbrough kentinde yaklaşık 300 aşırı sağcı bir yürüyüş gerçekleştirmiş, Bolton kentinde ise polis eylemlerin sona ermesi çağrısında bulunmuştur. Aşırı sağcı EDL'nin eylemleri, hafta başında Southport kentinde yaşanan ve 3 çocuğun ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırı sonrası şiddetlenmiştir. Aşırı sağcı gruplar, şüphelinin Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiasını yaymış, ancak polis şüphelinin Galler'in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklamıştır. Cami saldırıları ve ülke genelindeki eylemlerle artan gerilimin ardından, aşırı sağcılar gelecek hafta da birçok kentte eylem yapacağını duyurmuştur.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.