İstanbul'da Hissedilen Deprem Meydana Geldi


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Kandilli Rasathanesi saat 17.39'da Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD depremin büyüklüğünü 4.7 olarak servis etti. Korkutan deprem İzmir, Balıkesir, Tekirdağ ve İstanbul'da da hissedildi. Deprem kısa sür

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İşte İlk Açıklamalar ve Son Depremler...

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, Çanakkale'de saat 17.39'da 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Ezine olan şiddetli depremin derinliği 12.9 kilometre olarak kaydedildi. Deprem, İzmir, Balıkesir, Tekirdağ ve İstanbul gibi çevre illerde de hissedildi.

Kandilli Rasathanesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, depremin büyüklüğü ve derinliğine ilişkin bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesinden son depremler listesine ulaşılabilir.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre ise depremin şiddeti 4.7, derinliği ise 10.23 kilometre olarak ölçüldü. AFAD'ın son depremler listesine de internet sitesinden erişilebilir.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman, depremin ardından bir açıklama yaptı. Vali Toraman, Ezine merkezli 4.7 şiddetindeki deprem nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun intikal etmediğini belirtti. Tarama faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Vali Toraman, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da depremin ardından bir paylaşımda bulundu. Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin saha taramalarına başladığını ve an itibariyle olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Bakan Yerlikaya, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade ederek, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ezine ilçesinde meydana gelen deprem, Ayvacık ilçesinde de hissedildi. İlçedeki Hamidiye Mahallesi'nde bazı eski evlerin duvarlarında deprem sonrası çatlaklar oluştu.

Çanakkale'deki deprem anı, güvenlik kameralarına yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, sarsıntı sırasında insanların panik içinde dışarıya koştuğu görüldü.

Son olarak, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, depremin sürpriz olmadığını belirterek, bölgede daha önce de benzer depremler yaşandığını ifade etti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

İstanbul Deprem Çanakkale