İŞTE ÖDEME TARİHİ! EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ ???? SSK - Bağkur - Emekli Sandığı emekli maaşı zam farkları ne zaman yatacak? En düşük emekli aylığı kaç TL oldu?


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından ödeme takvimi öne çıktı. Akabinde en düşük emekli aylığı tutarı da artırıldı. Artan maaşlar sonrası emekli zam farkları ne zaman yatacak merakla araştırılır oldu. 2024 Temmuz emekli zam farkı ne zaman yat

Emeklilerin zam farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Temmuz ayında SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 24.73 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli maaşlarındaki fark tutarları, emeklilerin aylık aldıkları banka veya PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecek ve 26 Temmuz 2024 tarihinde ödenecek. Aylıklarını her ay alanlara 1 aylık, üçer aylık dönemlerde alanlara ise 1, 2 veya 3 aylık maaş farkı tutarında ödeme yapılacak.

SGK'nın açıklamasında, toplam 2 milyon 441 bin 795 kişinin aylıklarında oluşan fark tutarının 11 milyar TL olduğu belirtildi.

Emekli maaş zamları hakkında Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, ödemelerin bu hafta içerisinde hesaplara yatırılmaya başlanacağını ve ödeme takviminin ayın 17'si ile 28'i arasında olduğunu belirtti. Bayram, ödemelerin bu aya yetişmemesi durumunda ise ağustos ayında maaşlarla birlikte toplu olarak yapılacağını ifade etti.

Emekli maaşlarının tahsis numarasının son rakamına göre ödeme tarihleri şu şekilde:

- Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
- Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
- Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
- Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
- Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
- Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
- Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
- Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
- Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
- Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alırlar.

Ayrıca, tahsis numarası son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, 3, 1 olanlar ayın 26'sında, 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, 2 ve 0 olanlar ise her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

emekli maaş farkı zam farkı ssk emekli bağkur emekli temmuz zammı seohaber en düşük emekli maaşı galeridetay