İsviçre basını Beşiktaş - Lugano rövanşından umutlu: Hayal kurmaya devam | Geri dönüş gösterisi


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Spor Haberleri - İsviçre basını, Lugano’nun Beşiktaş karşısında 2 kez geriye düştüğü maçta 3-3’lük beraberliği bulmasının rövanş için takıma umut verdiği yorumunda bulundu.

Lugano 'nun Beşiktaş Direnişi İsviçre Medyasında Büyük Ses Getirdi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda Lugano ile 3-3 berabere kaldı. 3-1 öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan ve beraberliği son dakikalarda kurtaran siyah-beyazlılar, tur için tüm umutlarını İstanbul'daki rövanş maçına taşıdı. Bu zorlu karşılaşma sonrası İsviçre medyası da Lugano 'nun Beşiktaş karşısındaki performansını ve maçın analizini geniş yer ayırdı.

İsviçre'nin önde gelen gazetelerinden Blick, "Ticino temsilcisi hayal kurmaya devam edebilir" başlığıyla verdiği haberde, Lugano 'nun Stockhorn Arena'da muhteşem bir geri dönüşe imza attığını yazdı. 3-1 geriden gelip skoru 3-3'e getiren Lugano 'nun, bu performansıyla rövanş öncesi avantajlı bir skor elde ettiğini belirtti.

Bir diğer önemli gazete SRF ise " Lugano , Beşiktaş'a karşı gösteri maçında her şeyini ortaya koydu" ifadesini kullandı. 0-1 ve 1-3 gerideyken geri dönmeyi başaran Lugano 'nun, mücadeleci ruhuyla takdir topladığını vurguladı. Haberde, "Bir hafta sonraki rövanş maçı için durum tamamen açık kalıyor" denilerek eşleşmenin henüz bitmediği ve her iki takım için de şansın eşit olduğu belirtildi.

Lugano Teknik Direktörü Mattia Croci-Torti ise maç sonu basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyuncularının geriye düşmelerine rağmen karakterlerini ortaya koyduklarını ve iyi mücadele ettiklerini söyledi. Beşiktaş'ın kaliteli futbolculara sahip olduğunu kabul eden Croci-Torti, şanssız goller yediklerini ancak takımının yılmayarak beraberliği yakaladığını ifade etti. Tecrübe kazandıklarını ve korkusuz oynadıklarını belirten İtalyan teknik adam, 3-3'lük skorun kendileri için avantajlı olduğunu ve İstanbul'da turu geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Croci-Torti, Beşiktaş'ı daha önce karşılaştıkları Fenerbahçe ile de karşılaştırdı. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye göre daha hızlı ve direkt oynadığını belirten tecrübeli teknik adam, bu durumun kendileri için handikap yarattığını kabul etti.

Öte yandan Beşiktaş'ta maçta kendi kalesine gol atan Gabriel Paulista, maç sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla taraftarlardan özür diledi. Paulista, "Futbolda böyle şeyler yaşanabiliyor, şanssız bir gol attım. Çok üzgünüm. İstanbul'daki rövanş maçında rakibimizi yenerek turu geçip taraftarlarımıza kendimi affettireceğim" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş, 31 Ağustos Perşembe günü oynanacak rövanş maçında Lugano 'yu yenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmayı hedefliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

UEFA Avrupa Ligi Beşiktaş Lugano gazetehaberleri