İzmir'deki yangın faciasında ekmek teknesi küle dönen esnaf: Her yer ateş topuydu


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son dakika İzmir haberleri... İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki orman yangının ulaştığı yerlerden biri olan sanayi sitesinde birçok iş yeri hasar gördü. Site...

İzmir'de 4 Gün Süren Yangında Küle Dönen Dükkan: "20 Yıllık Emeğimiz Kül Oldu"

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Dağı mevkiinde 4 gün süren yangın, birçok evi ve iş yerini kül etti. Yangın, 15 Ağustos akşamı saat 21.10 sıralarında başlamış ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmıştı. Yerleşim yerlerine yakın bir alanda ilerleyen yangın, çok sayıda ev ve iş yerini etkiledi.

Yangında en büyük zararı görenlerden biri de Sanayi Sitesi'nde mermer mağazası işleten Bünyamin Aktaş (47) oldu. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, Aktaş'ın dükkanını kısa sürede küle çevirdi.

"20 yıllık emeğimizin kül oluşunu izledik" diyen Aktaş, o anları şöyle anlattı: "Sabah 08.00'de dükkana geldik, çalışmaya başladık. Saat 10.30 civarı karşı tarafın yandığını gördük. Alevlerin buraya geleceğini hiç tahmin etmiyorduk. Ama yarım saat içinde bir fırtına çıktı ve bütün ateş kapımıza dayandı. Bize 'buradan hemen çıkın' dediler. Biz ilk önce canımızı kurtaralım dedik ve aşağıya indik. Daha sonra her şey yanıyor diye müdahale etmek için koşa koşa buraya geldik. Ama hiçbir müdahalede bulunamadık. Her yer ateş topuydu. Bütün malımız yanıyordu. Dumandan giremiyorduk. Sadece bütün malımızın, 20 yıllık emeğimizin kül oluşunu izledik."

Aktaş, yangında 5 buçuk milyona yakın malzemesini kaybettiğini ve işinin durma noktasına geldiğini söyledi. "Borçlarımız ve kredilerimiz var" diyen Aktaş, devletten yardım talebinde bulundu.

Yangında sadece Aktaş'ın dükkanı değil, birçok esnafın da ekmek teknesi kül oldu. Alt kattaki esnafların hiçbir malının kalmadığını belirten Aktaş, "Çok büyük hasarlar var. Nasıl olacak bilmiyoruz. Devletimizin bize çok büyük destekte bulunmasını istiyoruz" dedi.

Yamanlar Dağı'ndaki yangının neden çıktığı henüz bilinmiyor. İtfaiye ekipleri 4 gün boyunca yangını söndürme çalışmaları yürüttü. Yangınla ilgili soruşturma devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.