Jose Mourinho'yu bekleyen zor karar


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Fenerbahçe'de teknik direktör Jose Mourinho, Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Fred'in dönmesiyle birlikte orta sahada eli rahatlayacak olan Portekizli hocayı sağ kanat ve forvet pozisyonunda ise zor bir seçim be

Mourinho'nun Rize Sınavında Mutlu Baş Ağrıları

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Çaykur Rizespor deplasmanı öncesi tatlı bir telaş yaşıyor. Süper Lig'in 3. haftasında kritik bir 90 dakikaya çıkacak olan Sarı Lacivertliler'de gözler, deneyimli teknik adamın sahaya süreceği ilk 11'de olacak. Özellikle orta sahanın dinamosu Fred'in cezasını tamamlayıp kadroya dönmesi, Mourinho'nun elini rahatlatırken, bir yandan da Portekizli hocayı zorlu tercihler yapmaya itiyor.

Fanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre, orta sahada Miguel Crespo ve İsmail Yüksek ikilisine bir maçlık aranın ardından Fred de ekleniyor. Bu üçlüden ikisinin ilk 11'de sahaya çıkması beklenirken, gözler diğer oyuncunun kim olacağı üzerinde toplanıyor. Tecrübesiyle öne çıkan Crespo'nun yanı sıra, Rizespor karşısında tempolu oyunuyla dikkat çeken İsmail Yüksek de formayı kapmak için mücadele ediyor.

Orta sahanın yanı sıra hücum hattında da soru işaretleri bulunuyor. Sol kanatta yeni transfer Maxim'in ilk 11'deki yeri garanti gibi görünürken, sağ kanat ve forvet hattında ise kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Özellikle yeni transferler En-Nesyri ve Tadic'in performansı, tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Geçtiğimiz sezon Galatasaray formasıyla gol kralı olan Bafetimbi Gomis'in yokluğunda forvet hattının en önemli kozu olan En-Nesyri, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hakimiyetiyle Rizespor savunmasına zor anlar yaşatabilir. Ancak Faslı golcünün henüz tam olarak hazır olmaması, Mourinho'yu düşündürüyor.

Diğer taraftan tecrübeli isim Dzeko da forvet hattında forma şansı bekleyen isimler arasında yer alıyor. Kalitesi ve tecrübesiyle Fenerbahçe'ye önemli katkılar sağlayabilecek olan Boşnak yıldız, Rizespor karşısında ilk 11'de sahaya çıkmak için hazır olduğunu göstermek istiyor.

Sağ kanatta ise yeni transfer Tadic ile İrfan Can Kahveci arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Her iki oyuncunun da ofansif özellikleriyle ön plana çıkması, Mourinho'nun işini bir hayli zorlaştırıyor. Deneyimli teknik adamın, Rizespor karşısında hangi oyuncuya şans vereceği ise merak konusu.

Jose Mourinho'nun, Çaykur Rizespor maçının ilk 11'ini belirlemek için yapacağı son antrenmanı büyük bir dikkatle takip edeceği belirtiliyor. Taktik antrenmanda oyuncularının performansını yakından gözlemleyecek olan Portekizli teknik adam, karşılaşmanın kaderini etkileyebilecek kritik kararlarını bu antrenmanın ardından verecek.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.