Kahramanmaraş’taki deprem ne anlama geliyor? “Narlı Fayı’nın güney bölümü kırıldı”


Google News

Yayınlama: 1 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Türkiye yeni güne Kahramanmaraş’tan gelen deprem haberiyle başladı. Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat depremlerini yaşayan bölgede panik yaşanmasına neden oldu. Peki Pazarcık’taki deprem ne anlama geliyor? Daha şiddetli bir

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgede paniğe neden oldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin 6 Şubat depreminin bir artçısı olduğunu ve Narlı Fayı'nın güney bölümünün kırıldığını belirtti.

Sözbilir, "Bundan sonra kırılmaların Sakçagöz, Yesemek ve Hacıpaşa faylarına doğru göç etmesi beklenir" dedi.

Bölgede artçı sarsıntıların sürmesinin beklendiğini ifade eden İTÜ Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, daha büyük bir deprem beklemediklerini vurguladı.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremin "artçı bir deprem" olduğunu ve "Narlı Segmanı üzerinde" gerçekleştiğini söyledi.

Sözbilir, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Hacıpaşa ve Yesemek faylarını arazide inceleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu deprem, 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgedeki gerginliğin devam ettiğini ve artçı sarsıntıların yaşanabileceğini göstermektedir. Yetkililer, vatandaşları olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.