Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gidince ortaya çıktı! Yıllarca vücudunda taşımış: Tam 10 kilo... Ameliyatla alındı


Google News

Yayınlama: 4 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberler - Adana’da yaşayan, 20 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran ve karın ağrısı şikayeti çeken G.D.’nin (40), Diyarbakır’da özel bir hastanede yapılan tetkiklerde karnında büyük bir kitle olduğu tespit edilince ameliyata alındı. Karnından

Adana'da yaşayan ve 24 yıldır evli olan G.D., çocuk sahibi olma hayaliyle 20 yıl boyunca umut dolu bir yolculuktaydı. Ancak bu yolculuk, umutla karışık bir hayal kırıklığıyla doluydu. Yıllar süren çabaları, çeşitli tedaviler ve hayal kırıklıkları ile geçti. Çocuğu olmayan G.D., bu süreçte sadece çocuk sahibi olamamanın üzüntüsünü değil, aynı zamanda dayanılmaz karın ağrıları ve şişkinliklerle de mücadele etti. Bu rahatsızlıklar, hayatını olumsuz etkilerken, onu umutsuzluğa sürükleyerek her geçen günü daha da zorlaştırıyordu.

Ağrılarının bir türlü geçmemesi, çocuk sahibi olma hayallerinin de bir türlü gerçekleşmemesiyle G.D., umut ışığı arayışına girdi. Yakın çevresinin tavsiyeleriyle Diyarbakır 'da özel bir hastaneye gitti. Doktorların yaptığı tetkikler, G.D.'nin karnında devasa bir kitle olduğunu ortaya çıkardı. Bu kitle, onun yaşamında bir kara bulut gibi çökmüş, hayatını altüst etmişti.

Ameliyata alınan G.D., korku ve endişelerle doluydu. Bu ameliyat, hem sağlığına kavuşması hem de çocuk sahibi olma hayallerine tutunması için bir umuttu. Ameliyat sonrasında karnından çıkarılan 10 kilo ağırlığında ve 30 santimetre çapında kitle, doktorları bile şaşırtmıştı. Ameliyattan sonra G.D.'nin sağlığına kavuşması ve taburcu edilmesi bekleniyordu.

Bu süreçte yaşananlar, G.D.'nin yaşadığı çileyi gözler önüne seriyordu. Uzun yıllar süren şikayetlerinin, başta yeterince önemsenmemesi nedeniyle bu noktaya geldiğini düşünmek, onu üzüntüyle dolduruyordu. Operasyonu gerçekleştiren ekibin başındaki Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fuat Zaman, G.D.'nin yaşadığı bu çileyi vurgulayarak, "Hastamız aşırı karın şişkinliği, karında büyüme, aşırı kanama ve çocuk sahibi olamama şikayetleriyle bize geldi. Biz ultrason yaparken hastanın karnını tamamen dolduran 30 santimetre büyüklüğünde ve 10 kilo ağırlığında büyük bir kitle tespit ettik. Bunu miyom olarak değerlendirdik. Hastaya ameliyatı önerdik. Çünkü tamamen rahmi ve karnı kaplayan bir kitleydi. Ameliyatı gerçekleştirdik, ameliyatımız başarıyla gerçekleşti. Hasta şu anda yatağında. Yaşı da ileri ve çocuk arzusu olduğu için 1-2 ay sonra hasta iyileşince bir rahim filmi çekip çocuk tedavisi yapacağız. Hastanın şu an genel sağlık durumu çok iyi, mobilize ve yemesi, içmesi her şey normal. Bu tür hastaların uzun süreli şikayetleri oluyor. Ama aşırı kanama, halsizlik ve karın şişkinleri artınca mecbur geliyorlar. Bu da biraz gecikmiş bir vakaydı, 24 yıldır evli ve 20 yıldır bu şikayetleri var. Başta dikkat edilmemiş ve önemsenmemiş. Şikayetler artıp son evreye gelince, hasta bize geldi" şeklinde konuştu.

G.D.'nin yaşadığı bu deneyim, sağlık sistemindeki gecikmiş teşhislerin ve önemsenmeyen şikayetlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne seriyordu. G.D.'nin yaşadığı zorluklar, gelecekte benzer sorunlarla karşı karşıya kalabilecek diğer kadınlar için bir uyarı niteliğindeydi. Erken teşhis ve tedavinin önemi bir kez daha vurgulanarak, sağlık sisteminde yaşanan gecikmelerin hayatları nasıl olumsuz etkileyebileceği gözler önüne seriliyordu.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Sağlık Kitle Diyarbakır