Kazdağları Milli Parkı'nda yangın: Alevlere müdahale ediliyor


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları Milli Parkı sınırları içerisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ile Antalya'nın Kaş ilçelerinde çıkan orman yangınları da kontrol altı

Kazdağları Milli Parkı'nda Yangına Geniş Kapsamlı Müdahale

Kazdağları Milli Parkı'nda, Kızılkeçili Mahallesi kırsalındaki ormanlık alanda çıkan yangına çok sayıda ekip tarafından müdahale ediliyor. Henüz bilinmeyen nedenle başlayan yangın , hızla yayıldı.

Yangının söndürülmesi için Edremit Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki 2 uçak ve 1 helikopter havadan, çok sayıda arazöz ise karadan müdahale ediyor. Ayrıca Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makineleri de bölgeye sevk edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösteriyor. Yangın nedeniyle Kazdağları Milli Parkı, 31 Ekim tarihine kadar girişe kapatıldı.

Çanakkale'de Ormanlık Alanda Yangın

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Arıklı köyündeki ormanlık alanda da bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının fark edilmesi üzerine Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Havadan ve karadan yapılan müdahale sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Şu anda ekipler, yangını soğutma çalışmalarına devam ediyor.

Antalya'da Makilik Alanda Yangın

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi Taş Ocağı mevkisindeki makilik alanda da yangın çıktı. İhbar üzerine Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

4 arazöz ve 2 itfaiye aracıyla yapılan müdahale sonucu yangın kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

kazdağları yangın