Kılıçdaroğlu için zorla getirme kararı kaldırıldı


Google News

Yayınlama: 12 saat önce

Okuma süresi: 3 dakika

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan zorla getirme kararı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı "Hakim kararı kaldırdı" dedi

## Kılıçdaroğlu'na Yönelik Zorla Getirme Kararı Kaldırıldı: "İnfial Yaratan Karardan Geri Adım Atıldı"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik verilen zorla getirme kararı, İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kendi kararından geri adım atmasıyla kaldırıldı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili hukuksuz Zorla Getirme Kararı kaldırıldı! İstanbul 48 Asliye Ceza Mahkemesi, infial yaratan kararından geri adım attı! İlgili Hakim, itiraz sunulmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı." dedi.

Kılıçdaroğlu, avukat Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Mahkemenin verdiği zorla getirme kararı, siyasi arenada büyük yankı uyandırmıştı. CHP lideri Özgür Özel, karara sert tepki göstererek "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yayınladığı bir videoda, "CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalışanlara açık ve net çağrımdır; tek bir CHP'liyi saray yargısına teslim etmeyeceğiz. Ne beni ne de diğer yol arkadaşlarımızı harcatmayacağız" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun avukatının açıklamasının ardından, zorla getirme kararının kaldırılması, yargı sisteminin bağımsızlığı ve siyasi müdahalelerden etkilenmemesi konusunda yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

**Bu gelişmenin siyasi etkileri ve yargı bağımsızlığına etkisi konusunda kamuoyu merakla gelişmeleri takip ediyor.**


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.