KÜSTAH AÇIKLAMA: Miçotakis: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz...


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Dünyadan Haberler - Kıbrıs Barış Harekatının 50nci yıldönümü için devlet erkanı tam kadro KKTC'deki törenlere katıldı. Özellikle denizdeki geçit töreni Yun...

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde, Türk devletinin önde gelen isimleri, KKTC'deki törenlere tam kadro katıldı. Deniz geçit töreni özellikle Yunan basınında büyük bir gerginliğe neden oldu. Öte yandan, Rum tarafını ziyaret eden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, küstah bir açıklamada bulundu. Miçotakis, Türk askerinin ve Türkiye'nin garantörlüğünün olmadığı bir çözüm istediğini dile getirdi.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC'den ayrılmasından üç saat sonra Kıbrıs Rum Kesimi'ne geldi ve güney Lefkoşa'daki başkanlık sarayında düzenlenen kınama etkinliğinde şunları söyledi: "Yunan Albaylar Cuntası, 50 yıl önce Kıbrıs'taki milli trajedinin kapısını açtı. İstila ve işgal 50 yıldır devam ediyor. Açılan yara kanamaya devam ediyor. Kıbrıs'ın kuzeyi, işgalin esiri olmaya devam ediyor."

Miçotakis devamla, "Oldubittileri kabul etmiyoruz. Tek hedefimiz, iki bölgeli, iki toplumlu, işgal ordularının (Türk askeri) ve modası geçmiş garantörlüklerin (Türkiye'nin garantörlüğü) olmadığı, üniter bir devlet, birleşmiş bir Kıbrıs'tır." dedi.

Ayrıca, Türk-Yunan yakınlaşmasının Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Bununla birlikte, Türkiye ile görüşmelerinin, anlaşmaya vardıkları ya da taviz verdikleri anlamına gelmediğini vurguladı.

Miçotakis, "AB üyesi Kıbrıs'a (Rum Kesimi) yönelik her tehdit, Avrupa için tehlike anlamına gelir. Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyinde suni bir oluşum (KKTC) vardır. Türkiye, kutlamaların ya da oylamaların (TBMM'nin 50. yıl tezkeresi) olması gereken gerçek hedeflerle bağdaşmadığını er ya da geç anlayacaktır." ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

haberler haber son-dakika kibris kktc micotakis yunanistan rum Dünya