LGS 2. tercih ne zaman? 2024 LGS ek yerleştirme tarihleri takvimi: e-Okul ile lise nakil başvurusu nasıl yapılır?


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

LGS 2. tercih tarihleri takvimi gündemdeki yerini aldı. LGS tercih sonuçlarının 22 Temmuz 2024 tarihinde açıklanmasıyla lise nakil işlemlerinin ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler nakil talebinde bulunab

LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz Pazartesi günü açıklandı ve öğrencilerin büyük çoğunluğu tercih ettikleri liselerde yerlerini aldı. Ancak, her zaman olduğu gibi, bazı öğrenciler ya hiçbir okula yerleşemediler ya da yerleştiği okulu değiştirmek istiyorlar. Bu öğrenciler için LGS 2. ek tercih dönemi merak konusu oldu.

LGS 2. ek tercih dönemi, yerleştirmeye esas 1. nakil tercihlerinin hemen ardından başlayacak. 1. nakil tercihleri 22-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve sonuçlar 29 Temmuz'da açıklanacak. 2. ek tercih dönemi ise 29 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında olacak ve sonuçlar 5 Ağustos'ta ilan edilecek.

LGS ek yerleştirme takvimi bununla sınırlı değil. 6-14 Ağustos tarihleri arasında, boş kalan kontenjanlara ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirme başvuruları kabul edilecek. Ayrıca, 19-23 Ağustos tarihleri arasında okul ve kurumlar yatılılık başvuruları alacak ve 26 Ağustos'ta yatılılık yerleştirme sonuçları açıklanacak.

LGS nakil işlemi yapmak isteyen öğrenciler, e-Okul sistemine girerek Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümü'nden süreci başlatabilirler. Sınavla ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirmeye esas nakil işlemleri iki dönem halinde yapılacak ve yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecek. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3 ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından farklı türde okul tercih etmek zorunda kalmayacak. Ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, ilk 2 okulu kayıt alanından seçerek en fazla 3 okul tercihi yapabilecekler. Öğrenciler, tercihlerinde aynı okul türünden en fazla 2 okulu seçebilecekler.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

SeoHaber LGS 2. tercih LGS nakil işlemleri LGS 1. nakil tarihleri LGS ek yerleştirme galeridetay