Lüks otelde klima krizi: Yatağını restorana taşıdı, sosyal medyada gündem oldu


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Antalya'nın Serik ilçesinde 5 yıldızlı otelde konaklayan Cenk Bilge, arızalanan klimasına çözüm bulunmadığı gerekçesiyle otelin restoranına götürdüğü yatağa uzanıp yattı. Bilge'nin bu görüntüleri, sosyal medyada paylaşmasından 1 saat sonra sorun çözüldü

Serik Belek turizm bölgesindeki otelde bir seyahat acentesi aracılığıyla rezervasyon yaptıran Cenk Bilge, İstanbul'dan Antalya'ya tatile geldi. Ancak kalan odasındaki klima arızalanınca durumu otel görevlilerine bildirdi. O sırada benzer sorunlarla karşılaşan bir Rus turistin yardımına koşulurken, kendisine aynı ilginin gösterilmediğinden dolayı rahatsızlık duydu ve bir eylem gerçekleştirmeye karar verdi.

Dün akşam, odasındaki yatağı ve yastığı otelin yemekhanesine taşımak suretiyle protestosunu gerçekleştiren Cenk Bilge, bu anların görüntülerini sosyal medya hesaplarında paylaştı. Paylaşım kısa sürede geniş bir etkileşim aldı ve bunun ardından otel yönetimi, odadaki klima sorununu yalnızca bir saat içinde çözme vaadinde bulundu.

Cenk Bilge, sosyal medya gönderisinde “Otelin en serin yeri restoran olduğundan yatağımı buraya taşıdım. Dünden beri klimalar bozukken, bağıran bir Rus turiste hemen oda verdiler ama benim şikayetlerime sessiz kalındı. Saatlerdir yetkililerle görüşmeye çalıştım ama olmadı. Sonuç olarak yemekhaneye gidip yatak attım. Genel müdür de dahil tüm yöneticiler toplantıda, fakat soruna çözüme yönelik bir yaklaşım yoktu. Son günüm olduğu için sabrettim, aksi takdirde ilk günden ayrılabilirdim. Sorun gece 23.30 civarında başladı ve ertesi gün 20.00'de çözüldü” ifadelerini kullandı.

Bakanlık da bu durumla ilgili inceleme başlattı. Cenk Bilge, bir Bakanlık yetkilisinin saat 00.30’da otele geldiğini ve klima ile ilgili belgeleri talep ettiğini, ayrıca işletmenin durumu hakkında sürecin başlatıldığını belirtti. "Sesimi duyurmama yardımcı olanlara teşekkür ederim, umarım bu durum diğer işletmelere de örnek teşkil eder. Klima tam anlamıyla sağlıklı çalışmıyor ama otel dolu olduğu için başka bir odaya geçiş mümkün değil. Ben sabah İstanbul'a dönmeyi planladım ve bu nedenle daha fazla uğraşmak istemiyorum. Ancak genel müdürle ilgili bir aksiyon alınması gerektiğini hem otel sahibine hem de bakanlık yetkililerine ilettim" diye konuştu. Cenk Bilge’nin paylaşımlarının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı, otelden konu hakkında savunma talep etti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.