Mahmud Abbas, TBMM'de oturarak konuşmak istedi


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek. Abbas'ın sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını önce oturduğu yerden yapmak istediği ancak alınan son karara göre kürsüde ayakta konuşma yapacağı öğrenildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas Yarın TBMM'de Konuşacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, yarın (15 Ağustos) Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşma yapacak. Abbas'ın sağlık sorunları nedeniyle konuşmasını oturduğu yerden yapmak istediği ancak son kararın kürsüde ayakta konuşma yapmak yönünde olduğu öğrenildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Kurulu'nu, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Türkiye ziyaretini ve Meclis'teki konuşmasını onurlandırmak için olağanüstü toplantıya çağırdı. Genel Kurul, yarın saat 15:00'te Kurtulmuş tarafından açılacak. Kurtulmuş'un açış konuşmasının ardından Abbas kürsüye çıkacak ve İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki saldırılarını ele alacak. Konuşmanın yaklaşık yarım saat sürmesi bekleniyor ve İngilizce, Türkçe ve Fransızcaya anlık olarak tercüme edilecek.

Abbas'ın konuşması, Türkiye'nin Filistin meselesine verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serecek. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul Salonu'nda dinleyecek. Bakanların da Erdoğan'a eşlik etmesi bekleniyor.

Genel Kurul özel toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, Şeref Holü'ndeki Filistin temalı fotoğraf sergisini gezecekler. Ardından, Kurtulmuş, Abbas ve heyetiyle Meclis'teki Mermerli Salon'da görüşme gerçekleştirecek. Heyetler arası görüşmelerin başlıkları arasında, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve Filistin'in bağımsızlık mücadelesi yer alacak.

TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantısı nedeniyle Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak. Ayrıca, davetliler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Abbas'ın konuşmasının, Türkiye-Filistin ilişkileri ve Filistin meselesi için önemli bir adım olması bekleniyor. Konuşmanın bölgesel ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırması ve Filistin'in haklı davasına destek verme çağrısı yapması muhtemel.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.