Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'na


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bizim yürüyüşümüz, 'Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında

Malazgirt Zaferi'nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın Konuşması

Dün, Bitlis ve Ahlat'ta gerçekleştirdiğimiz programlarla, ilk otağın kurulduğu, ilk okun atıldığı Ahlat'ta gençlerimizle buluşmanın gururunu yaşadık. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlediğimiz tarihi kabine toplantısında önemli mesajlar verdik. Daha sonra bölge valilerimiz ve belediye başkanlarımızla bir araya gelerek istişarelerde bulunduk.

Malazgirt Zaferi, milletimizin tarihi, istikameti ve ebedi ikametgâhını belirleyen dönüm noktalarından biridir. Anadolu'nun kapılarının bir daha kapanmamak üzere ardına kadar açıldığı bu toprakların 953'üncü kutlama yıldönümünü ulaşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bugün 85 milyon vatandaşımızla birlikte bu şanlı zaferin yıldönümünü gurur, minnet ve değişmeyen heyecanla kutluyoruz.

O günün iman, cesaret ve adanmışlığıyla bugün yine Malazgirt'teyiz. Sultan Alparslan ve ordusunu rahmet ve minnetle anıyoruz. Milletimizin huzur içinde yaşaması, şehit ve gazilerimizin emaneti olan istiklalimize halel gelmemesi için canlarını veren tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyoruz.

Malazgirt Zaferi, milletimizin binlerce yıllık birlik ve beraberlik şuurunun, zulme ve zalime karşı duruşunun destanlarından biridir. Sultan Alparslan'ın şehit olursa kefenim olsun demesi, şehadeti de muzaffer olmayı da bir saadet olarak gören inancıyla zaferin yolunu açmıştır.

Allah'ın inayetiyle 26 Ağustos 1071'de düşmana karşı muhteşem bir zafer kazanılmıştır. Zaferden dört yıl sonra Anadolu'daki ilk devletimiz Anadolu Selçuklu Devleti'ni kurduk ve yaklaşık bin yıldır Anadolu'yu vatanımız olarak görüyoruz. 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu, Türkiye'yle birlikte Türk ve İslam dünyasında bir iman çağlayanı olarak akmaya devam ediyor. Milletimizin her bir ferdi, Malazgirt'te bulunan gaziler ve şehitlerle aynı inancı, aşkı, ideali ve hassasiyeti taşıyor.

Malazgirt, bir zaferden öte, yurt ve medeniyet doğuran bir inşa ve ihya hareketinin de başlangıcıdır. Bu toprakları vatan yapmak için ruh, kültür, bilinç ve inanç gerekir. Milletimiz, Malazgirt sonrasında Anadolu'yu vatan yapmıştır. Fethedilen her yeri camiler, kütüphaneler ve medreselerle donatmış, Anadolu'nun ezeli ve ebedi Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya ilan etmişizdir.

İstanbul'un fethine giden sürecin en kritik adımı Malazgirt'te atılmış, ayrıca Kudüs'ün fethinin de önünü açan stratejik bir dönüm noktası olmuştur. Malazgirt, Türklerle birlikte Türk Müslümanların da zaferidir. Alparslan'ın ordusunda Kürtler, Araplar ve diğer Müslüman kavimler, düşmana karşı omuz omuza savaşmışlardır. Sultan Alparslan'ın sancağı altında kurulan güçlü ittifak, 953 yıldır kutladığımız şanlı zaferi bize armağan etmiştir.

Sultan Alparslan, Anadolu ile birlikte kutlu bir davayı da emanet etmiştir. Davamız, ilahi kelimeyi her yere ulaştırmak, mazluma umut olmak, nesillere ışık olmaktır. Hak ile batılın mücadelesinde her zaman hakkın yanında durmak, toprağı vatan, vatanı aziz kılmaktır.

Malazgirt'te kefenini giyip düşmana atılanların ruhu bugün de ayaktadır. Milletimizin her ferdi, Alparslan'ın neferidir ve yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır. Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Sultan Alparslan'ın emanetlerine layıkıyla sahip çıkacağız.

Tarihi öğrenmeyenler onu tekrar yaşamak zorunda kalırlar. Malazgirt'i, tarihimize ait altın bir halka olarak değil, geleceğimize giden bir fener olarak görmeliyiz. Malazgirt'e sahip çıkmak, Türkiye'yi kökleriyle, tarihiyle ve istikbaliyle buluşturmakla olur. TEKNOFEST gençliğimiz, Malazgirt'ten ilham alarak umutlarımızı yeşertmektedir. Tarih şuurunu daha da güçlendireceğiz.

Malazgirt Zaferi, birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak birlik içinde gelebiliriz. Küfrün karanlığını ancak tek yürek olarak parçalayabiliriz. 85 milyon vatandaşımız olarak nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. 1071'den 2071'in Türkiye'sine uzanan ufuk çizgisindeki hedefleri kardeşlik hukukumuzla gerçekleştireceğiz. Rabb'im birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünde atalarımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Cumhurbaşkanı Erdoğan malazgirt zaferi Türkiye Yüzyılı