Mansur Yavaş’tan CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda sitem: Fitne ateşine odun atmış oluyoruz


Google News

Yayınlama: 1 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri - CHP'nin Tüzük Kurultay'ında kendisine konuşma yapacağının bir saat önceden bildirildiğini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polemik falan çıkarmak istemiyorum ama ben de Ekrem Başkanın güzel konuşması gibi si

CHP 'nin 20. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde kürsüye çıkan Mansur Yavaş, konuşması için bir saat önceden bilgilendirilmesine sitem etti. Yavaş, "Fitne ateşine odun atılmış oluyor" diyerek, "Ben de Ekrem Başkanım gibi bir konuşma yapmak isterdim. Hazır bir şekilde Türkiye'nin sorunlarına değinen ve fikirlerimi açıklamak isterdim" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Özgür Özel ise Yavaş'ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek, "Sakın ha sakın basın sanar ki iki gözümüzden bir tanesi kurumuş bir tanesi yaşarmış. İkisini de iki gözümden başka birbirinden ayırmam. İki tarafımdaki kimseyi de birbirinden ayırmam" dedi. Özel, "Geç kalınca Mansur Başkana da soralım, arzusu varsa ona da bir söz hakkı verelim' dedim. Burada bütün sorumluluk genel başkan olarak bana aittir. Ne Selin Hocanın ne Ekrem Başkanın ne Divan Başkanının değil, tüm sorumluluk bana aittir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Eksik tarafı şöyle; benim ruhumu bilmiyor kimse. Benim bir belediye başkanı olarak yerel yöneticiler adına beklentilerimi, düşüncelerimizi ifade etmek istediğim bir konuşma yapmak istiyorum ama ilavesinde hukuki süreçle ilgili duygularımı paylaşmak istiyorum' dedim. Çarşamba günü konuştuk. Onun için bizim aramızda bir sorun olmaz" dedi.

Yavaş'ın sitemine Özel şu sözlerle yanıt verdi: "Geç kalınca ben bu sabah yani toplantıdan 1,5 saat önce Selin Hoca'ya dedim ki 'Ne yapıyoruz?' O da dedi ki 'Böyle bir akışımız var'. Dedim ki 'Böyle bir akış varsa Mansur Başkana da soralım, arzusu varsa ona da bir söz hakkı verelim'. Burada bütün sorumluluk genel başkan olarak bana aittir."

Özel, "Belki Ekrem Başkanın da bir cümle kurması lazım çünkü onu da töhmet altında bırakmak istemeyiz. Ama birimiz sağ kolumuzsa öbürümüz sol kolumuz. Birimiz sağ gözümüzse öbürümüz sol gözümüz. Bu ikisiyle birlikte bu iki yanımdakilerin hepsi iktidarımızın anahtarlarını ellerinde taşıyan göz bebeklerimizdir, onları yürekten alkışlamanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

CHP Mansur Yavaş ekrem imamoğlu Özgür Özel