Meteoroloji'den 4 bölge için sağanak yağmur uyarısı


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Ege'nin iç kesimleri ve Akdeniz gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların Bartın ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin büyük bir bölümünü etkileyecek hava koşullarıyla ilgili son tahminlerini paylaştı.

Kuzey bölgelerimiz başta olmak üzere, iç ve güney kesimlerin genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkemizin batı ve orta bölgelerindeki yağış sistemleri ise etkisini artırarak devam edecek.

İç Ege, Akdeniz kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyı şeridi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Konya, Karaman, Düzce, Karabük, Kastamonu ve Eskişehir'in güney çevreleri yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir gün geçirecek.

Yağışların, özellikle sabah saatlerinde Bartın ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz ediyor.

Hava sıcaklıklarına baktığımızda, ülke genelinde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Sıcaklıklar, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

Rüzgar, batı bölgelerimizde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, doğu bölgelerimizde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Bartın ve Artvin çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle, vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.