Meteoroloji il il açıkladı: Sağanak yağış geliyor


Google News

Yayınlama: 4 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava durumu tahmin raporuna göre birçok ilde yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin batı ve kuzeydoğu kesimleri parçalı, zaman zaman çok bulutlu olacak. Trakya'nın batısı, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İzmir, Manisa ve Edremit Körfezi ile Osmaniye ve İskenderun Körfezi çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisinde kalacak. Ülkenin diğer bölgelerinde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu bölgelerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgarın güney yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi, Marmara'nın batısında ise kuvvetli (40-60 km/saat) şekilde eseceği öngörülüyor.

Marmara Bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Bu akşam saatlerinde Trakya'nın batısında çok bulutlanma görülebilir ve Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelebilir. Bölgenin batısında rüzgarın güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İl bazında hava durumu tahminleri şöyle:

- Edirne: Parçalı ve az bulutlu. Bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık 22-30 derece.
- İstanbul: Parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 24-31 derece.
- Kırklareli: Parçalı ve az bulutlu. Bu akşam saatlerinde yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Sıcaklık 19-29 derece.
- Kocaeli: Parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık 22-34 derece.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.