Meteorolojiden 4 il için sarı kod uyarısı


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey kesimlerinde yağışlı, diğer yerlerde ise açık hava bekleniyor. Cuma gününden itibaren sıcaklıklar tekrar artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İstanbul'un kuzey çevreleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir gökyüzüne sahip olacak. İç bölgelerde sıcaklıkların 1 ila 3 derece düşmesi beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli yağış beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuluyor.

MGM, Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon için sarı kod uyarısında bulundu. Bu bölgelerde yaşayanlar ve seyahat edenlerin, yerel yetkililerin uyarı ve talimatlarına uymaları önem taşıyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.