Metrobüs kazası soruşturmasında son durum: Gözaltı sayısı 8'e yükseldi


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

İstanbul Küçükçekmece'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 51 kişinin yaralandığı metrobüs kazasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yol bakım çalışmasında görevli metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, müdür ve müdür

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Sefaköy'de karşı yönden gelen iki metrobüs ün çarpışmasında yaşanan can kaybı ve yaralanmalarla ilgili soruşturmasını derinleştirdi. Yol bakım çalışmaları sorumlularının da aralarında bulunduğu altı şüpheli gözaltına alınırken, daha önce gözaltına alınan dört kişiden ikisi savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Kazanın nedeninin tespitine yönelik çalışmalar devam ederken, İETT kaynaklı ilk incelemeler, Beyaz Yol çalışmaları sırasında şoförlere yol ayrımını gösteren denetim aracının ve uyarı işaretlerinin geç fark edilmesini ve bu nedenle sürücünün ani manevra yapmasını kaza sebebi olarak öne sürdü.

Kazadan önce tüm metrobüslerin aynı yol ayrımından güvenle geçiş yaptığı belirtildi. Teknik ve idari soruşturmanın titizlikle sürdüğü vurgulandı. Yaralılara ve hayatını kaybeden kişinin yakınlarına destek sağlandığı ifade edildi.

Kazayla ilgili hazırlanan ön raporda, dönüş yapılacağına dair uyarıların bulunduğu, ancak metrobüs sürücüsünün bunları görmediği ve aniden dönüş yapmak istemesi sonucu kazanın meydana geldiği tespit edildi.

Gözaltına alınan yol bakım çalışması sorumluları arasında metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, yol bakım onarım müdürlüğü müdürü ve müdür yardımcısı bulunuyor. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kazada hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ferhat Uçar için taziyeler sunulurken, yaralılara acil şifalar dileniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

istanbul metrobüs Kaza