MİT'ten nokta operasyonu! PKK'nın sözde İran sorumlusu Saliha Akbıyık'ı etkisiz hale getirildi


Google News

Yayınlama: 1 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İran sorumlusu Saliha Akbıyık'ı Irak'ın Süleymaniye kentinde nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'in saha ajanlarının yoğun çalışmaları sonucu, PKK/KCK'nın İran yapılanmasında üst düzey sorumluluk üstlenen Saliha Akbıyık'ın Irak Süleymaniye kırsalındaki Süleymaniye Pencevin bölgesinde olduğu tespit edildi. Örgüt içerisinde "Nujiyan Amed" kod adıyla bilinen Akbıyık, 1993 yılından beri PKK/KCK'nın faal üyelerinden biriydi.

Türkiye'de terör suçlarından aranan Akbıyık'ın hareketleri, MİT saha ajanları tarafından adım adım takip edildi. MİT, operasyon için en uygun zamanı belirledikten sonra, nokta bir operasyon gerçekleştirerek Akbıyık'ı etkisiz hale getirdi.

Akbıyık'ın İran-Irak sınır hattında barınan tüm teröristlerin faaliyetlerinden birinci derecede sorumlu olduğu belirlendi. PKK/KCK sözde Merkez Komite ile YJA Star sözde Merkez Karargah üyesi olan Akbıyık, örgütün toplumsal, siyasi ve silahlı kanatlarında aktif olarak rol almıştı.

1993 yılında Mersin'de PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katılan Akbıyık, Yunanistan'daki terör kamplarında askeri eğitim aldı. Daha sonra Suriye'ye geçerek gençlerin örgüte katılımını organize etmekle görevlendirildi.

Akbıyık, Irak'a geçtiği dönemde Kandil, Zap, Metina ve Mahmur'da silahlı eylemlerde bulundu. MİT'in operasyonuyla etkisiz hale getirilmesi, PKK/KCK'nın üst düzey kadrolarına yönelik önemli bir darbe olarak değerlendiriliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

mit operasyon teror