Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor da...'


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Hayvanseverlerin Meclis'teki protestosunu Numan Kurtulmuş'a şikayet eden AKP'li Mustafa Varank, Bu çapulcular nasıl oluyor da Meclis'in koridorlarında saygısızca tepinebiliyor? dedi.

Sokak hayvanlarının korunmasına yönelik bir yasa teklifini protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen hayvan hakları savunucuları, teklifte bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerine tepki gösterdi. Protestocular, vekillere "Hayvan katilleri" diye seslendi.

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank, protestolarla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve hayvanseverleri "çapulcu" olarak nitelendirdi. Varank, paylaşımında TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a hitaben şunları yazdı:

"Saygıdeğer Başkanım, biz, aklı başında ve edepli bir şekilde gelen vatandaşlarımızı bin bir zorlukla TBMM'ye davet ederken, bu çapulcular nasıl oluyor da Meclisin koridorlarında saygısızca dolaşabiliyor? Dikkatinize sunarım."

Varank'ın paylaşımı, hayvan hakları savunucuları arasında tepkiyle karşılandı ve protestoların devam edeceği belirtildi. Hayvanseverler, sokak hayvanlarının korunması için daha güçlü yasalar talep ediyor ve mevcut teklifin hayvanların haklarını yeterince korumadığına inanıyor.

Sokak hayvanlarının korunması ve hakları Türkiye'de uzun süredir tartışılan bir konu ve bu konu etrafında siyasi tartışmalar da devam ediyor. Hayvan hakları savunucuları, hükümetten ve milletvekillerinden daha güçlü ve koruyucu yasalar talep etmeye devam ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

hayvansever Mustafa Varank Numan Kurtulmuş