Okullar açıldı ilçede nüfus patlaması yaşandı: Yüzde 100 arttı


Google News

Yayınlama: 3 gün önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde üniversite öğrencilerinin gelmesiyle ilçe nüfusu 39 binden yaklaşık 80 bine ulaştı. Öğ...

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesindeki nüfus, üniversite öğrencilerinin gelmesiyle yaklaşık 80 bine ulaşarak önemli bir artış kaydetti. Bu artış, KYK yurtlarının doluluk oranının %90'ın üzerine çıkmasına yol açtı.

Öğrenciler, konaklama ihtiyaçlarını KYK yurtları ve özel apart evlerde karşılıyor. KYK'nın kapasitesi 8.200 kişiye ulaşırken, öğrencilerin yoğun talebiyle birlikte doluluk oranları hızla arttı.

Yurt kayıtları için aileleriyle birlikte gelen öğrenciler, cadde ve sokaklarda trafik yoğunluğuna neden oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, kayıt işlemleri sırasında öğrencilere ve ailelerine ikramlarda bulundu.

Üniversite öğrencisi İrem Çalım, KYK yurdundan memnun olduğunu ve üçüncü yılını geçirdiğini söyledi. Elanur Aycan ise yurt ortamının sıcak ve güvenli olduğuna dikkat çekti.

Kayseri'den gelen öğrenci velisi Ayla Şalvarcı, devlet koruması altında olacağı için çocuğunu yurda emanet etmekten memnun olduğunu dile getirdi. Turgay Kukuş da çocuğunun yurda yerleşmesinden dolayı heyecanını paylaştı.

Tacettin Erkanat, çocuğunun ilk kez yurt dışında eğitim alacağı için heyecanlı olduğunu ifade etti. Öğrencilerin gelmesiyle ilçede hareketlilik yaşanırken, nüfus artışıyla birlikte sosyal ve ekonomik faaliyetlerde de bir canlılık bekleniyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

kirikkale haber son-dakika haberler