PARİS 2024 PARALİMPİK OYUNLARI nedir, başladı mı, ne zaman başlayacak? 2024 Paralimpik Oyunları Google'da Doodle!


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Paralimpik Oyunları Doodle oldu. Önemli günleri ve kişileri ana sayfasına taşıyan Google bugün kullanıcılarını Paralimpik Oyunları Doodle'ı ile karşıladı. Peki, Paralimpik Oyunları nedir, Türkiye'yi kimler temsil ediyor?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nın Bayraktarları ve Google Doodle'ı

2024 Paralimpik Oyunları yaklaşırken heyecan dorukta. Oyunların açılış töreni, 28 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00'de gerçekleşecek. Törende ülkemizin bayrağını, yüzme dalında madalya sahibi Sevilay Öztürk ile tekvandocu Mahmut Bozteke taşıyacak.

Oyunların başlamasıyla birlikte Google, Paralimpik Oyunları'na özel bir Doodle hazırladı. Kullanıcılar, tarayıcılarını açtıklarında bu Doodle ile karşılaşacaklar.

Paralimpik Oyunları Hakkında

Paralimpik Oyunları, bedensel engelli, görme engelli ve zihinsel engelli sporcuların katıldığı çok sporlu bir etkinliktir. Paralimpik Oyunları, olimpiyatlarda olduğu gibi Yaz ve Kış olarak ikiye ayrılır ve her biri kendi Olimpiyat Oyunları'nın hemen ardından düzenlenir.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Yarışmalar

4000'den fazla sporcu, 22 branşta madalya için mücadele edecek. Bu branşlar arasında okçuluk, atletizm, badminton, görme engelliler futbolu, bocce, kano, bisiklet, binicilik, golbol, judo, halter, kürek, atıcılık, oturarak voleybol, yüzme, masa tenisi, tekvando, triatlon, tekerlekli sandalye basketbol, eskrim, ragbi ve tekerlekli sandalye tenisi yer alıyor.

Tüm Paralimpik Oyunları'nın Yöneticisi

Tüm Paralimpik Oyunları, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) tarafından yönetilir. IPC, Paralimpik Oyunları'nın düzenlenmesi, sporcuların gelişimi ve Paralimpik Hareket'in tanıtılmasıyla görevlidir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

paralimpik oyunlari olimpiyatlar 2024 paralimpik doodle