Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröre darbe!


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ın kuzeyinde tespit edilen PKK’lı teröristleri etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleye kararlılıkla devam ediyor. Irak'ın kuzeyinde başarılı operasyonlar gerçekleştiren TSK, teröristlere göz açtırmıyor.

TSK, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 4 PKK'lı teröristi etkisiz hâle getirdi. Millî Savunma Bakanlığı, başarılı operasyonlar sonrası, hain terör saldırılarında şehit düşen Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'i unutmadı ve ölüm yıl dönümlerinde anarak saygılarını iletti.

Bakanlığın resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Aziz vatanımız için terör ve teröristle mücadeleye tüm gücümüzle devam ediyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit ettiği 4 PKK'lı teröristi etkisiz hâle getirdi. İyi ki varsın Eren, iyi ki varsın kahraman silah arkadaşımız Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik. Rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bakanlık, "Aziz vatanımız için terör ve teröristle mücadeleye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin ve milletimizin güvenliği için gece gündüz demeden çalışmaktadır." vurgusu yapıldı.

Pençe-Kilit Operasyonu, TSK tarafından Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen bir operasyondur. Bu operasyon sırasında, bölgedeki sığınak ve barınakların imha edildiği, mühimmat ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Eren Bülbül, 2017 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen 15 yaşındaki bir vatandaştır. Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ise, 2018 yılında again terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan bir Türk askeri personelidir.

Millî Savunma Bakanlığı, terörle mücadelede şehit düşen tüm kahramanları saygı ve minnetle anarken, terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. TSK'nın başarılı operasyonları, vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken, terör örgütlerine karşı durmak ve ülke güvenliğini sağlamak adına önemli adımlar olarak görülüyor.

Terörle mücadelede kararlılık mesajları, kamuoyunda güven ve destek görürken, TSK'nın başarılı operasyonları terör örgütlerine karşı güçlü bir cevap niteliği taşıyor. Millî Savunma Bakanlığı'nın paylaşımda bulunduğu gibi, terörle mücadele tüm hızıyla devam ederken, şehitlerimizin hatırlanması ve anılması da bu mücadelenin önemli bir parçasıdır.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.