Petrol jeopolitik gerginliğin etkisiyle yükselişte


Google News

Yayınlama: 3 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Petrol piyasasında Orta Doğu'daki yeniden yükselen çatışma ortamının etkisi görülüyor. Brent ve ABD ham petrolü jeopolitik gerginliğin etkisiyle haftaya yükselişle başladı.

Orta Doğu'daki Jeopolitik Gerilimler Petrol Fiyatlarını Yükseltti

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısı, petrol fiyatlarının yeni haftanın ilk işlem gününde yükselmesine yol açtı. Brent petrol 80 dolar sınırına yaklaşırken, ABD ham petrolü 75 doları aştı.

İsrail'in Lübnan'a Saldırısı

İsrailli yetkililer, İsrail'in saldırısının Hizbullah'ın Temmuz ayında bir yetkilisinin öldürülmesi nedeniyle misilleme yapacağı yönündeki istihbarat üzerine düzenlendiğini bildirdi. İsrail, Güney Lübnan'ı binlerce füze rampasının imha edildiği hava saldırılarıyla hedefledi.

Hizbullah'ın Karşı Saldırısı ve İsrail'in Tepkisi

Hizbullah, İsrail'in saldırılarına 200'den fazla roketle karşılık verdi. Ancak İsrailli yetkililer, hasarın sınırlı olduğunu söyledi. İsrail, 48 saatlik olağanüstü hal ilan etti ve ana havaalanını geçici olarak kapattı.

Düşük Seviyeli Çatışmalar ve Müzakereler

Her iki taraf da operasyonların şimdilik sona erdiğini duyursa da düşük seviyeli çatışmalar devam ediyor. İsrail, havaalanını yeniden açtı ve halkın toplanmasına yönelik kısıtlamaları hafifletti. İsrail ordusu, yakın zamanda başka bir saldırı beklemediğini gösterdi.

Hamas ile İsrail Arasındaki Görüşmeler

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkes görüşmeleri Kahire'de planlandığı gibi başladı. Ancak Hamas, İsrail'in yeni koşullar belirlediğini ve süreci geciktirdiğini söyledi.

Petrol Piyasaları Üzerindeki Etkiler

Orta Doğu'daki jeopolitik gerilimler, petrol arzını potansiyel olarak bozabileceğinden petrol fiyatlarını yükseltti. Yatırımcılar, bölgedeki durumun petrol üretimi ve nakliyesini nasıl etkileyeceğini yakından izliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.