PKK ve Öcalan lehine slogan atmışlardı: Mersin'de yaşanan olayla ilgili 9 gözaltı!


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Mersin sahilinde bir grup, terör örgütü PKK marşı ile halay çekip PKK lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atmıştı. Tepki çeken görüntülere Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç, 9 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.



Mersin sahilinde bir grup genç, terör örgütü PKK'nın marşını çalarak halay çekti. Bir başka kişi tarafından kaydedilen videoda, PKK lideri Abdullah Öcalan'ı destekleyen sloganlar atıldığı görüldü. Bu görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da olaya tepki gösterdi ve Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Bakan Tunç, paylaştığı tweet'te şunları söyledi:

"Mersin'de bir grup tarafından bölücü terör örgütü marşı eşliğinde halay çekilmesi ve terör örgütü elebaşı lehine slogan atılması olayı, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturulmaktadır. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 9 şüpheli gözaltına alındı, 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor."

Tunç, bu tür eylemlerin asla kabul edilemeyeceğini vurguladı ve Türk makamlarının terör örgütü PKK'ya karşı kararlı mücadelesini sürdüreceğini belirtti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.