Rojin Kabaiş nerede? Genç kızı arama çalışmaları 10’uncu gününe girdi


Google News

Yayınlama: 2 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Van’da kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 10’uncu gününe girdi. Van Gölü’nde taramalı sonar, su altı görüntüleme ve su üstü radar cihazlarının kullanıldığı aramalard

21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in kaybolmasının üzerinden 10 gün geçti ve umutlar giderek azalıyor. Van Gölü'nün soğuk suları, Rojin'in izlerini saklarken, arama çalışmaları da yoğunlaşarak devam ediyor.

27 Eylül akşamı yurdundan çıkan Rojin, bir daha geri dönmemişti. Arkadaşlarının verdiği ihbar üzerine başlatılan arama çalışmaları, başlangıçta umut vadeder gibiydi. Rojin'in cep telefonu, kulaklığı, kek ve su, Van Gölü sahilinde bulunmuştu. Telefonun incelemesi devam ederken, Rojin'in annesi ile yaptığı son görüşmede markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği ortaya çıktı.

Ancak günler geçtikçe, umutlar yerini endişeye bıraktı. Van Gölü'nde taramalı sonar, su altı görüntüleme ve su üstü radar cihazları kullanıldı, dalgıçlar zaman zaman göle daldı. Çanakkale'den gelen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radar cihazı, polisin su altı görüntüleme cihazları ve AFAD ekiplerinin dalışları, Rojin'in izini bulmak için yoğun çaba gösteriyordu.

Arama çalışmaları, Van Gölü sahili ile Rojin'in kaldığı yurt arasında kalan bölgede yoğunlaştı. Ekipler, Rojin'in kaçırılmış olma ihtimaline karşı Bardakçı Mahallesi'ne giriş-çıkış yapan 100'den fazla aracı inceledi.

Ancak 10. günün sonunda, Rojin'e ait herhangi bir ize ulaşılamadı. Van Gölü'nün derin suları, Rojin'in kaybının sırrını hâlâ saklıyordu.

Rojin'in ailesi ve arkadaşları, umutlarını kaybetmiş değil. Çalışmaların devam etmesini ve Rojin'in bulunmasını umuyorlar. Rojin'in kaybı, Van'ı derinden etkiledi. Herkes Rojin'in bulunması için dua ediyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.