Sağlık Bakanı Memişoğlu: Maymun çiçeğini takip ediyoruz


Google News

Yayınlama: 1 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Flaş Haberler - Bakan Memişoğlu, göreve başladıktan sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu , göreve geldikten sonra dün ilk kez gazete ve televizyon yöneticileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memişoğlu, iletişim stratejisini ve gelecek planlarını paylaştı.

Memişoğlu, öncelikle şeffaflık ve erişilebilirlik vurgusuyla sosyal medya hesaplarını kamuoyuyla paylaştı. "İstanbul'da 7 milyon kişide, Rize'de herkeste var" diyerek esprili bir dille telefon numarası ve e-posta adresini açıklayan Bakan, sosyal medyada bizzat kendisinden çok Sağlık Bakanlığı'nı göreceklerini belirtti. "Algı yönetmekten çok işimizi yöneteceğiz" diyen Memişoğlu, bu açıklamalarıyla sosyal medya üzerinden yapılacak eleştiriler ve tartışmalara dair de bir mesaj verdi.

Polemikten uzak durmayı hedeflediklerini belirten Memişoğlu, "Kişisel sosyal medyamı ben yönetiyorum ve yöneteceğim, hata da yapabilirim. Mümkün olduğu kadar polemikten uzak durmak, enerjimizi kavgaya ve geçmişe harcamamak istiyoruz. Karşı taraftan gelen eleştirilerde önce biz ne yaptık diye sorguluyoruz. Bazen Bakanlık niye cevap vermiyor diye düşünecek olursanız, emin olun ki o sırada işimizi yapıyoruzdur." dedi.

Sağlık sektörünün ülkenin lokomotifi olduğunu vurgulayan Bakan, "Enerji, turizm, savunma sanayi gibi sağlık sektörü de ülkemizin bir lokomotifi. Sadece bu çarkı döndürmek için biraz organizasyonel desteğe, motivasyona ve morale ihtiyacı var." ifadelerini kullandı. Memişoğlu, şehir hastanelerine "sağlığın fiziksel şaheserleri" olarak baktığını ve bu hastanelerin sadece hizmet sunmaktan öte, Türkiye'nin sağlık alanında bilim ve teknolojinin geliştiği merkezler olacağını vurguladı. Şehir hastanelerinde bazı değişikliklere ihtiyaç olabileceğini ancak kamuoyunda oluşan olumsuz algının yanlış olduğunu ifade etti.

Maymun çiçeği ve COVID-19 salgınlarına ilişkin de bilgi veren Memişoğlu, " Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil. Eczanelerde ilaç sorunu yok. Konunun ilaç markası üzerinden değil etken maddesi üzerinden değerlendirilmesi gerekir." dedi.

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Geçtiğimiz yıl bildirilen vaka sayısı önemli ölçüde arttı. Bu yıl şu ana kadar bildirilen vaka sayısı 14 binden fazla. Hastalıkla ilgili 524 ölüm yaşandı ve geçen yılın toplamını çoktan aştı" dedi. Acil durum ilanı, hükümetlerin ve uluslararası örgütlerin hastalığın yayılmasını engellemek için çabalarını artırmaları anlamında DSÖ'ye bazı yetkiler veriyor. DSÖ, bazı şehirler ve bölgeler için seyahat uyarısı yapabiliyor.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Kemal Memişoğlu Maymun çiçeği Maymun çiçeği son dakika gazetehaberleri Promo