Sahilde 'Öcalan' sloganıyla halay çeken 9 kişi adliyeye sevk edildi


Google News

Yayınlama: 3 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Son Dakika Haberleri - Mersin'de terörist başı 'Abdullah Öcalan' sloganları eşliğinde sahil kenarında halay çeken gruptan gözaltına alınan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Aranan bir şahsın başka suçtan cezaevinde olduğu öğrenilirken, firari bir kişinin yakal

Mersin sahilinde çekilen ve terör yandaşlarının halay çektiği görüntülerin sosyal medyada yayılması büyük bir tepkiye yol açtı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, görüntüleri çeken kişileri tespit etmek için bir soruşturma başlattı. Mersin Emniyet Müdürlüğü, titiz bir çalışma sonucu görüntülerdeki kişilerin kimliklerini belirlemeyi başardı. Şahısların Gaziantep'ten geldiği tespit edildikten sonra, kimlikleri belirlenen dokuz kişi bir operasyonla gözaltına alındı. Bir kişinin başka bir suçtan dolayı zaten cezaevinde olduğu ortaya çıktı ve firari bir kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Gözaltına alınan dokuz şüpheli, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Gereği Yapıldı" başlıklı bir paylaşım yaparak konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, Mersin'de çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir grubun PKK elebaşı lehine sloganlar atarak halay çektiğini tespit ettiklerini belirtti. Mersin İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerinin şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yürüttüğünü ve şüphelilerin Gaziantep'ten Mersin'e geldiklerinin anlaşıldığını ifade etti. Görüntülerde yer alan on bir şüpheliden birinin olaydan sonra uyuşturucu madde kullanmak suçundan tutuklandığı ve cezaevinde olduğu, dokuz şüphelinin yakalandığı, bir firari şüphelinin ise aranmaya devam ettiği belirtildi. Aramalarda ele geçirilen dijital materyaller, silahlar ve mühimmatlara el konuldu ve şüpheliler "Terör Örgütünün Propagandasını Yapma (PKK/KCK)" suçundan gözaltına alındı.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Mersin PKK Halay