Şehit üsteğmen memleketi Trabzon’da son yolcuğuna uğurlandı


Google News

Yayınlama: 1 hafta önce

Okuma süresi: 3 dakika

Irak’ın kuzeyinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar (29), memleketi Trabzon’da toprağa verildi.

Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın Şehadet Töreni ve Cenaze Namazı

Irak'ın kuzeyinde terörle mücadele harekatı sırasında şehit düşen Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın cenazesi, askeri uçakla önceki akşam Şırnak'tan Trabzon Havalimanı'na getirildi.

Şehid üsteğmen için bugün Köprübaşı ilçesinde düzenlenen törene binlerce kişi katıldı. Ayar'ın babası Ali Yılmaz, annesi Havva ve kendisi gibi Irak'ın kuzeyinde görevli ağabeyi Kıdemli Üsteğmen Hasan Kürşat Ayar'ın da aralarında bulunduğu yakınları, törende hazır bulundu.

Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adil Karaismailoğlu ve Vehbi Koç, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Murat Yakın, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktörü Şenol Güneş de törende yer aldı.

Cenaze namazının ardından şehid üsteğmenin naaşı, aile kabristanlığında toprağa verildi.

Ayar'ın ailesi, törende duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bir tarafımız buruk, bir tarafımız gururlu. Oğlumuz vatanı için canını feda etti. Gurur duyuyoruz."

"Böyle bir evlat yetiştirmek her anne-babaya nasip olmaz. Onunla gurur duyuyoruz."

Şehid üsteğmenin ağabeyi de, "Kardeşimle gurur duyuyorum. Vatanı için şehit oldu. Allah mekanını cennet etsin." dedi.

Törene katılan Vali Yıldırım, şehit üsteğmene Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diledi.

"Şehidimiz, vatanı için canını feda etmiş bir kahramandır. Onun ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz." dedi.

Trabzonspor Başkanı Doğan da, "Şehid üsteğmenimiz, tüm gençlerimize örnek bir isimdir. Onun fedakarlığı ve vatan sevgisi her zaman yüreklerimizde yaşayacaktır." diye konuştu.

Irak'ın kuzeyinde devam eden terörle mücadele harekatına katılan çok sayıda Türk askeri, teröristlerle girdiği çatışmalarda şehit düştü. Şehit üsteğmen Ömer Fatih Ayar da bu kahramanlardan biri olarak tarihe geçti.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

sehit omer fatih ayar trabzon