SGK EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI ÖDEME TARİHLERİ TEMMUZ 2024 || SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak? SGK'dan memur emeklisi için açıklama geldi!


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak sorusu, 22 Temmuz günü emekli vatandaşların gündeminde yer alıyor. SGK 4A, 4B emekli maaşı ek zam farkı ödeme günü ve tarihi yeni haftayla beraber araştırılmaya devam ediyor. Emekli maaşı zammında kesin tablo, geçti

Emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre, yıllık enflasyon yüzde 71,60 oldu. Bu veriler ışığında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşlarındaki zam oranları da netleşti. Ayrıca yapılan düzenlemeyle en düşük emekli maaşı 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltildi. Peki, SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Emekli maaşı zam farkı ödeme tarihiyle ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) açıklama geldi. Buna göre;

- Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı Temmuz dönemi zam farkları 26 Temmuz'da ödenecek.

- SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar TL olacak.

- Yapılan düzenleme ile en düşük emekli aylığı 12.500 liraya çıkarıldı.

- Düzenlemenin yasalaşmasının ardından zamlı emekli maaşları da hesaplara yatırılmaya başlanacak.

Bağ-Kur ve SSK emeklileri için ödeme günleri, bağlı olunan kuruma ve emeklilik tahsis numarasının son iki hanesine göre değişiyor.

- SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28'i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

- Son rakamı 9 olanlar her ayın 17'sinde, 7 olanlar 18'inde, 5 olanlar 19'unda, 3 olanlar 20'sinde ve 1 olanlar ise her ayın 21'inde maaş almaya hak kazanıyor.

- Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 2 olanlar 25'inde ve 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alıyorlar.

- Bağ-Kur emeklilerinden emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi 5, 7 ve 9 olanlar, emekli maaşını her ayın 25'inde alıyor.

- 3 ve 1 olanlar ise her ayın 26'sında maaş almaya hak kazanırken, 4, 6 ve 8 olanların maaşları ise her ayın 27'sinde yatıyor.

- Bağ-Kur emeklilerinin son maaş ödeme günü ise her ayın 28'i olup, emeklilik tahsis numarasının son iki hanesi 0 ve 2 olanlar da bu kapsama giriyor.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı hesaplama işlemi, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru üzerinden yapılabiliyor.

Emekli maaşlarındaki zam farkı ödemelerinin ne zaman yapılacağı konusundaki son gelişmeler bu yöndedir.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

emekli maaş zammı SGK emekli aylığı zam farkı ödeme tarihi SSK BAĞKUR Emekli Sandığı maaş zam farkı ne zaman yatacak seohaber 4A 4B 4C emekli maaşı ödeme günleri emekli maaşı zam farkı ne zaman yatacak