Sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybeden Mahra’nın acılı anne-babası konuştu: CHP için ölen çocukların köpek kadar değeri yok’


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra'nın acılı annesi Derya Pınar ve babası Murat Pınar, GÜNAYDIN'a konuştu. Halkın sokakta...

Murat Bey, kızınızı sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu kaybetmişsiniz. Bize o gün yaşadıklarınızı anlatabilir misiniz?

Derya Hanım, CHP'nin sokak köpeklerine yönelik görüşmede size karşı sergilediği tavrı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Derya Pınar: Ben bir CHP'li aileden geliyorum ve kendimi bildim bileli CHP'liydim. Ancak kızımı kaybettikten sonra onların benim acımı umursamadan köpekleri savunmaları bardağı taşıran son damla oldu. Kızımı öpmeye kıyamazken, köpekleri savunurken ölen çocukların acısına duyarsız kaldılar. CHP için ölen çocukların köpek kadar değeri yok. Onların bu tavrı, kadın haklarını savundukları iddiasının ne kadar samimiyetsiz olduğunu ortaya koydu.

Sokak köpekleri konusunda neler düşünüyorsunuz? Halkın çoğunluğu sokaklarda başıboş köpek görmek istemiyor mu?

Derya Pınar: Evet, kesinlikle. Halkın büyük çoğunluğu sokaklarda başıboş köpek görmek istemiyor. Zaten yasa teklifinde de güçten düşmüş, kendi başına hayatta kalamayacak durumdaki sokak hayvanlarının uyutulması öneriliyor. Bu, dünyanın en büyük hayvan dernekleri tarafından da desteklenen bir uygulama. Diğer sağlıklı hayvanlar ise geniş arazilerde, barınaklarda veterinerler eşliğinde bakılabilir ve sonrasında sahiplendirilebilir. Bu, hem hayvanların hem de insanların güvenliği için en doğru çözüm bence.

CHP'nin tavrını nasıl yorumluyorsunuz?

Murat Pınar: CHP, bu tavırlarıyla halkın değil, köpeklerin vekili gibi davranıyor. Onların derdi, mama lobisinden gelen paralar. Halkın gerçek sorunlarıyla ilgilenmek yerine, mama lobisinin çıkarlarını savunuyorlar. Bu da onları halktan uzak bir parti haline getiriyor. Ben zaten iki yıldır bu tavırlarını biliyordum, ancak bu olayla birlikte gerçek yüzlerini tüm Türkiye gördü.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Murat Pınar CHP Derya Pınar Mahra Pınar mahra köpek lobisi sokak köpekleri