Sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybeden Mahra’nın acılı anne-babası konuştu: CHP için ölen çocukların köpek kadar değeri yok’


Google News

Yayınlama: 2 ay önce

Son güncelleme: 2 ay önce

Okuma süresi: 3 dakika

Sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra’nın acılı annesi Derya Pınar ve babası Murat Pınar, GÜNAYDIN’a konuştu. Halkın sokakta…

Murat Bey, kızınızı sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucunda kaybetmişsiniz. O gün yaşadıklarınızı bize anlatır mısınız?

Derya Pınar: Evet, kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. 2022 yılında, kızım Mahra, sokak köpeklerinden kaçarken hayatını kaybetti. Bu acı olayın ardından, TBMM'de sokak köpeklerine yönelik düzenlenen görüşmede, CHP'li vekiller tarafından saldırıya uğradım. Kendilerini kadın haklarını savunuyor olarak tanımlıyorlar, ancak bir acılı anneye şiddet uygulamaktan çekinmediler. CHP için, ölen çocukların köpek kadar değeri yok. Kızımı kaybetmenin acısı yetmiyormuş gibi bir de bu saldırıyla karşılaştım.

Murat Pınar: Evet, CHP'li vekiller o gün insandan çok köpeğin vekili gibi davrandılar. Halktan uzak, köpekleri savunan bir parti haline geldiler. Ben bu tavırlarını iki yıldır biliyordum, ancak şimdi gerçek yüzlerini tüm Türkiye gördü. Kızımızı kaybetmemizin ardından, bu konudaki görüşlerim daha da netleşti.

Derya Hanım, CHP'nin tavrı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Derya Pınar: Ben CHP'li bir aileden geliyorum ve kendimi bildim bileli CHP'liydim. Ancak kızımı kaybettikten sonra, CHP'nin acıma karşı takındığı tavır nedeniyle artık CHP'li değilim. Kızımı öpmeye kıyamazken, köpekleri savunurken ölen çocuklara değer vermemelerine çok üzüldüm. Halkın çoğu sokakta başıboş köpek görmek istemiyor. Sokak hayvanları konusunda önerilen yasa tasarısı, güçten düşmüş ve kendi başına hayatta kalamayan hayvanların uyutulmasını öneriyor. Bu, dünyanın en büyük hayvan derneklerinin de savunduğu bir görüş. Diğer hayvanlar için ise geniş arazilerde, barınaklarda veterinerler eşliğinde bakım ve sonrasında sahiplendirme en doğru çözüm olacaktır.

Murat Bey, "mama lobisi" olarak adlandırılan grup hakkında neler düşünüyorsunuz?

Murat Pınar: Mama lobisi olarak adlandırılan grup, sokaktaki başıboş köpeklerin artmasından nemalanan, bu durumdan çıkar sağlayan bir grup. Onların derdi para. Halkın büyük çoğunluğu sokak köpeklerinden şikayetçi, ancak bu grup kendi çıkarları için bu durumu savunuyor. Sokak köpekleri konusunda acılı ailelerin feryadına kulak tıkıyorlar. Bizim gibi acılı ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz.


Yorumlar

Yorum Yap
Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

Murat Pınar CHP Derya Pınar Mahra Pınar mahra köpek lobisi sokak köpekleri